Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Беране и данас тражи пуштање свога владике: Устали су Васојевићи!

Грађани Берана су и вечерас кренули од испред Општине Беране према центру безбедности Беране испред кога се налазе припадници полиције. Они и вечерас траже да се из притвора пусте владика Будимљанско никшићки Јоаникије и свештенство српске православне цркве и узвикују ” Не дамо светиње”, “Пустите владику”, “Мило лопове!”,  “Устала је Црна Гора светиња се бранит мора! Мило усташо!”-

Док ово јављамо протест и даље траје, а протестна шетња улицама Берана се одвија достојанствено и грађани су кренули од манстира Ђурђеви ступови према центру града. Протест подршке у Беранама нашем Епископу будимљанско-никшићком господину Јоаникију и свештенству Српске православне цркве у Црној Гори траје данима.

Од хапшења нашег Епископа Јоаникија и свештенства, над народом Црне Горе се два дана спроводи тортура од стране црногорске полиције која је умјесто да стане на страну народа, она је изабрала да стане на страну криминалног режима Мила Ђукановића. У протекла два дана, црногорска полиција је ухапсила на стотине младих људи у већини црногорских општина. У Никшићу, Пљевљима и Андријевици против голоруког народа су употријебљена хемијска средства од стране полиције у циљу разбијања мирних скупова. Управо та полицијска хемијска средства су употријебљена и на малољетницима, односно дјеци. У општини Пљевља, у жестокој акцији против грађана Пљеваља, хемијским средством односно сузавцем погођен је дјечак старости седам година, који је завршио у болници. У Андријевици је такође дијете испрскано спреј сузавцем. У Никшићу су малољетни брат и сестра претучени. Такође у Никшићу је претучен, а затим и приведен у просторије ЦБ Никшић младић старости 16 година. То је права слика Црне Горе у протеклих три дана, каже Милош Рмуш,један од учесника протеста.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!