Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДФ: Ванредно без ванредног стања

ДФ подржава све мјере које надлежна државна тијела спроводе у борби против вируса ЦОВИД – 19 , а која су усклађена са Уставом Црне Горе. ДФ је спреман да кроз рад парламента и на сваки други начин, да свој пуни допринос у борби против ове пошасти и позива све своје чланове, активисте и бираче да дисциплиновано поштују препоруке струке и да узму директно учешће у помагању нашим грађанима, посебно оним којима је помоћ најпотребнија.

ДФ сматра да је рад парламента изузетно важан у овим околностима , посебно што у примјени одређених мјера постоји опасност од масовног кршења људских права и слобода као и злоупотреба власти, казао је Милутин Ђукановић, шеф посланичког клуба Демократског фронта.

Он је додао да све уредбе и забране које је влада донијела и које планира донијети представљају јасан доказ да се Црна Гора налази у ванредном стању, али парламентарна већина намјерно избјегава да прогласи ванредно стање и тако предузете активности у потпуности усклади са Уставом Црне Горе.

Баш данас, добро обавијештена функционерка режима, Зорица Ковачевић најавила је да очекује да карантин у Даниловграду буде попуњен за два дана. Зашто, ако има само 14 заражених? Очигледно је да власт користи све механизме прикладне ванредном стању, а да га притом није прогласила. Зашто то режим ради? За тим нема никакве потребе. Зар није боље да све активности спроводе у складу са Уставом него да било ко дјелује изван прописаног правног оквира, па макар то била и Влада, наводи Милутин Ђукановић

Рад парламента, који је неопходан ако нема проглашеног ванредног стања, би само помогао у овако тешкој ситуацији у којој се налази земља.

Није на одмет подсјетити да смо и 2012. године, услед временских неприлика уводили ванредно стање. И ако тада, за разлику од данас, нијесу били масовно угрожени животи људи. ДФ због свега наведеног није могао да подржи изјаву представника парламентарне већине, данас на Колегијуму Скупштине, јер не жели да учествује у лажирању озбиљности ситуације, а посебно не желимо да дајемо легитимитет увођењу неформалног ванредног стања, закључио је Ђукановић

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!