Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Поповић: Срби у Црној Гори угрожени

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић оценио је, у разговору са председником Одељења спољних црквених веза Московске патријаршије митрополитом Волоколамским Иларионом, да су српски народ и његове светиње у Црној Гори дубоко угрожени због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Поповић је оценио да иза усвајања тог закона стоје дубоко политички разлози.

Основни политички мотиви су у повезаним интересима Мила Ђукановића и НАТО, који виде Српску православну цркву као главни проблем за успостављање трајне и стабилне власти садашњег црногорског режима и као потенцијалну претњу за потпуну контролу НАТО на Балкану и јужном Јадрану, рекао је Поповић.

Он је оценио да народ у Црној Гори никада неће прихватити да буде лишен своје цркве и светиња и да га силом угурају у „некакву лажну државну цркву по вољи истински богоборног комунистичког режима”.

Поповић је додао да је сценарио који се одвија у Црној Гори истоветан са идејом каква је била са стварањем канонски непризнате Украјинске православне цркве, која би била одвојена од Руске православне цркве, као што би „лажна црква у Црној Гори била потпуно одвојена од Српске православне цркве”.

Митрополит Иларион је оценио да је Закон о слободи вероисповести уперен против интереса Српске православне цркве и да даје држави право да отуђи црквену имовину, што је недопустиво.

Очигледно је да једна рука управља овим догађајима и да је у питању исти сценарио, рекао је Иларион, поредећи догађаје у Украјини и у Црној Гори.

Извор: Политика

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!