Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Милун Зоговић: Угризем се за језик, јер слога је Србима потребна!

Пише: Милун Зоговић

Саборност и сабраност нам треба више него икада! Данас је био прилично изазован дан, посебно за “фејс мускетаре”! Лично, памтићу га и по нечијој потреби да покуша да ме понизи, фотомонтажом ме обуче у “дрес” ДПС-а!

Подла бедастоћа, једнака Ђукановићевој изјави из Њемачке, гдје би сад “опет” да формира цркву, а ономад нас је убјеђивао, како нико нема потребе да страхује од овог Закона!

И док су наше владике разговарале са премијером, предсједник је послао јасну поруку да нема ништа од договора. Поруку, разумну као она “не залијећите се, има нас више”, мудру као ону о “лудачком покрету”, и рационалну као ону о конзумирању “независности и селидби на тракторе”! Јасно поручује да неће одустати!

Када има приватну државу, а што не би направио и приватну, партијску цркву! Сматра дотрајали диктатор да вјерници нијесу проблем, рачунајући да ће и вјернике као гласаче успјети да купи, уцијени, испрепада и намакне довољан број спремних на издају!

Главни свеци поред њега у тој његовој партијској цркви били би вјероватно Новак Килибарда и Дарко Пајовић, а тик уз њих “апостол” из Никшића Мирјачић! Какав би спокој и унутрашњи мир доживљавали купљени вјерници када би цјеливали “иконе” поменутих живих светаца партијске цркве.

Знају наше владике да се “Данајцима не може вјеровати ни кад ти дарове носе”, зато су данашња срдачност и осмјеси на њиховим лицима одраз народне снаге и јединства, а не никако поштовања и уважавања оних који су нас довде довели. Предсједник, премијер и министри, три потпуно различите приче, а циљ исти, спровођење Закона.

Дијалог им служи као манипулација да задрже оне гласаче ДПС-а који подржавају СПЦ, а који чине више од трећине бирачког тијела ДПС-а!

Прво су рекли да ће их избацити из партије, па када су видјели какво је стање, сада се грчевито боре да их задрже манипулацијом како је подршка Цркви један, а ДПС-у други невезан процес! Није него! Као да је опозиција ударила да отима храмове, с крајњим циљем да опљачка имовину.

Велика мозголомија, партија коју сте гласали вам отима Цркву, а при том тражи да је и даље подржавате, и још вам притом говори да вас неко збуњује, манипулише са вама и злоупотребљава вас. Класична замјена теза и увреда интелигенције.

Велико стрпљење наша Црква показује да уразуми сулуди ДПС, и то је примјерено и хришћански. Али је некада тешко разумјети када тоналитет и оштрина који треба да буду усмјерени према Ђукановићу, непромишљено и несмотрено одлете према људима који су за ту исту нашу Цркву спремни да дају све, па чак и сопствени живот, у складу са заклетвом коју смо положили сви заједно на великом народном сабрању у Подгорици.

Зато, браћо, слога нам је потребнија него икад и не морамо се јавно савјетовати, можда би сви ми имали понешто да кажемо, али се угриземо за језик и помислимо да ћемо више штете учинити ако јавно критикујемо једни друге, него ако то не чинимо. Посебно ако то радимо без повода, грђе је једино ако се то чини по диктату власти.

Зато пазимо једни друге и заједничким снагама побиједимо зло које се надвило над нашом вјером и надом, над нама и над Црном Гором. Сложно и упорно, вјерујмо једни другима и побиједићемо, јер само слога светиње спашава!

И шта има спорно у томе да ћемо се окупљати и да се нећемо разилазити до коначне побједе, а то што прошетамо четвртком и недељом никако не значи да смо се разишли осталим данима и да не можемо бити ту сваки дан, сат или минут, ако затреба, а бојим се да хоће.

(Аутор је посланик ДФ-а)

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

ПОГЛЕД НА НАЈВИШИ ПРАВНИ АКТ: Устав – зла коб ДПС-овске Црне Горе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!