Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У Београду протести због стања у Црној Гори: Власт ДПС-а гази европска и људска права

Удружење за заштиту уставности и законитости из Београда покренуло је данас онлајн петицију са циљем да прикупи потписе 10.000 грађана и од државе Србије тражи да Европском суду за људска права поднесе тужбу против Црне Горе.

Предсједник Удружења Саво Манојловић рекао је новинарима испред амбасаде Црне Горе да подношење тужбе од стране Србије траже због “кршења имовинских права, права на правично суђење и права на слободу вјероисповијести” од Црне Горе.

-Сматрамо да је ово врста смиривања тензија умјесто изјава којима се распирује мржња медју народима и којима се диже тензија. Власт не треба ништа од тога да ради. Има на располагању једно међународно средство јер су потписнице Европске конвенције и Србија и Црна Гора, рекао је Манојловић.

Како је навео, Удружење је израдило прву верзију нацрта тужбе који планира да бесплатно уступи држави Србији.

Удружење је испред врата амбасаде Црне Горе у Београду ставило хамер са натписом “Европска конвенција о људским правима” како би свако ко улази и излази из амбасаде “морао да је прегази”.

Гажење хамера са називом конвенције, како су навели из Удружења, представља показатељ тренутног стања у Црној Гори.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

ПОД ЛУПОМ: У Монтефарму и са новим директором највише се цијене рођаци!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!

jovan eraković

АФОРИЗАМ ДАНА, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “По свијету се вуцало, па када се офуцало…”!

puk

ДАН ПОБЈЕДЕ: Марш Бесмртног пука у Београду!