Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Трамп: Спремни смо на све

Амерички председник Доналд Трамп најавио да ће Вашингтон увести нове санкције Ирану, наводећи да војни врх САД и даље разматра начин на који ће одговорити на ноћашњи ракетни напад Републиканске гарде.

Не треба нам нафта са Блиског истока… Исламска држава заједнички непријатељ, рекао је председник САД.

Трамп је рекао да прошле ноћи ни један Американац није повређен у нападу иранских балистичких пројектила, али је оптужио администрацију Барака Обаме да је, својим потезима, омогућила Ирану да финансира развој ових ракета.

“Наше ракете су велике, снажне, прецизне, смртоносне и брзе… Не желимо да их користимо”, рекао је Трамп, наводећи да снага Америке, економска и војна, поредставља најбоље средство одвраћања.

Трамп је, такође, рекао да су Сједињене Државе водећи произвођач нафте и природног гаса, наводећи да Америци “није потребна нафта са Блиског истока”.

Амерички председник није, међутим, обзнанио какве ће нове санкције увести Ирану. САД су током претходних десетак година у више наврата шириле списак особа и организација које се налазе на америчког “црној листи”.

-Наше снаге су спремне за све, рекао је Трамп.

Амерички председник је рекао и да Ирану никада неће бити допуштено да направи нуклеарно оружје.

Иран је водећи спонзор тероризма и развија нуклеарно оружје које представља претњу за слободни свет. Сходно мом наређењу, америчке оружане снаге елиминисале су терористу, генерала Касима Солејманија, који је одговоран за смрт хиљада војника, рекао је Трамп.

Одговоран је за смрт једног и рањавање четири америчка војника недавно у Ираку. Планирао је нове нападе и у томе смо га спречили, рекао је амерички председник.

Трамп је, помирљивим тоном, рекао и да је Исламска држава “природни непријатељ Ирана”.

Треба да радимо заједно на овом и осталим заједничким приоритетима. Народу и лидерима Ирана поручујем да вам желимо сјајну будућност, просперитетну и хармоничну, рекао је председник САД.

Закључио је кратак говор рекавши да је Америка “спремна да пригрли мир са свима који то желе”.

Извор: РТС

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кравћенко

ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР АЛЕКСАНДРОВИЋ КРАВЋЕНКО, КОЗАК: Царска Русија је трајала 1000 година, јер јој је темељ било православље!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!