Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Полиција на ланцу: Ко то псује Мила?

Један од лидера опозиције, Дритан Абазовић, саслушан је у полицији због снимка на којем младић поред њега псује Мила. Тај снимак се налази на друштвеним мрежама, али и под будном пажњом је домаће полиције. Просто да човјек не повјерује! Псовка на интернету дигла је на ноге црногорску полицију, па су почели да саслушавају све оне који се налазе на том снимку, а почели су баш од опозиционара Абазовића. Па сад ти вјеруј да живиш у слободној и демократској држави, када су под будним оком полиције и овако баналне ствари и када се оне контролишу, односно “извиђају”, како воле да кажу данашњи званичници.

Тотална контрола у Црној Гори почиње да личи на урнебесну комедију и уколико се овако настави ко зна гдје ће све то завршити? Вјероватно у трагикомедији, али и то је дио наше стварности.

Знао сам и од раније да је полиција већином лична гарда предсједника ДПС-а, али нијесам очекивао да га они бране и од псовки на интернету. Замислите да и остали објекти интернет псовача по угледу на наш Монтенегро имају своју полицију, односно обавјештајне службе, које ће откривати испаде бебобразлука на друштвеном мрежама. Па, на овом свијету онда не би било ниједног посјетиоца интернета, фејсбука и могли би потпуно да се угасе!

Црна Гора је већ 30 година строго контролисана држава, а ових дана достиже врхунац. Да ли након тога слиједи пад дисциплинованог јавног и тајног надгледања велико је питање, јер у Црној Гори су се многа свјетска правила, посебно у политици, показала непримјењљивим, што ДПС свједочи већ пар деценија. Због тога сви који на интернету изражавају своје негодовање са овом влашћу и понашањем његовог лидера могу очекивати ноћна вратна куцања и остале опомене да више не пазе само шта раде, него и шта говоре! Ни Орвел баш није замишљао овакав степен контроле, али ко му је крив када није рођен у Црној Гори!

Абазовићево привођење у некој нормалној држави вјероватно би био знак да се цјелокупна опозиција дигне на ноге и на свој начин и како може у оваквим условима изрази протест због оваквог узбуњивања опозиционих политичара. Међутим, у Црној Гори се поводом тога ништа неће десити, све ће бити по старом и једино ће они (ДПС) наставити мирно да спавају, као што су и до сада то радили. У том поспаном заразном мамурлуку који је захватио и добар дио опозиције владајућа странка и њен лидер учвршћују своју власт и смију се у лице не само цјелокупној јавности, него чак и интернет псовачима и осталим људима који на друштвеним мрежама кажу оно што мисле. Са оваквим ДПС-ом ускоро ни то неће моћи!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БРАЋА МУСЛИМАНИ НЕБРАТСКИ ПРЕМА ПРАВОСЛАВНОЈ БРАЋИ: Смета им споменик митрополиту Амфилохију, а тргу у Гусињу дали име Али паше, познатом по борбама са Црногорцима!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

amfilohije-radovic-reuters-326563

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!