Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРАМНИ ДПС: Прихватили су све наше услове око пописа, али их ми не прихватамо!

Премијер Милојко Спајић је прихватио све услове опозиције око пописа, казао је данас в.д. предсједника ДПС-а Данијел Живковић. Он је нагласио да се потврдила теза да Црна Гора није била била спремна за одржавање пописа и да је Влада Дритана Абазовића припремала пописну превару.

Видјели сте да је премијер Спајић прихватио све услове опозиције како би попис протекао у фер и демократским условима. Јасно је да ако ти захтјеви буду испуњени треба да обезбиједити пакет мјера који ће обезбиједити тачне и релевантне податке, рекао је Живковић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима упитно је сада да ли се захтјеви и услови могу испунити у ових петнаест дана.

Важно нам је да се испуне сви захтјеви. Важно је обезбиједити испуњење свих затхјева, јер у супротном ми нећемо учествовати у попису, поручио је Живковић.

Живковић упозорава да ако поново не буде довољан број пописивача немогуће је онда спровести попис у најављеном интервалу.

Он је нагласио да Влада има право да уредбом одгоди одржавање пописа.

-Сагласили смо се на састанцима да ће бити тешко да се у тако кратком року испуне сви наши захтјеви. А ми нећемо учествовати у фингираним процесу. Ово је прилика да узпонамо јавност око питања споразума. Немогуће је спровести попис без испуњења услова, навео је Живковић.

Он тврди да је Влада Абазовића имала за циљ намјеру да испоручи резултате пописа тако што би имали неко ново национално пребројавање у Црној Гори.

Попис би требало да почне 30. новембра.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!