Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Мирим људе, са опозицијом разговараћу о попису!

Предсједник Скупштине Андрија Мандић казао је гостујући на Првој телевизији да ће данас позвати представнике опозиције на састанак како би разговарали о измјенама и допунама Закона о попису.

Желимо да направимо брзу промјену Закона гдје би се у Закон убацио и софтвер. Синоћ сам разговарао са премијером Спајићем који је био задовољан јучерашњим разговорима. Тражимо рјешења, прихватамо све добре предлоге и сугестије, а и ми смо заинтересовани да попис буде исконтролисан, тврди Мандић.

Додао је да је највећи дио свог политичког живота провео као опозиција, те да разумије понашање опозиције на дан изгласавања.

-Ипак, то није добар имиџ за ту политичку организацију. Заступајући националну политику одбране права српског народа, често смо и ми имали тешке ријечи али је она била одбрамбена због покушаја асимилације српске националне заједнице, казао је Мандић.

Тврди и да је његова мисија да мири Црну Гору и да се нађе заједнички језик око одређених питања.

Не можемо се сложити око свих питања, али можемо око неких. Видимо да је човјечанство на ивици оружаног сукоба. Видимо како се велике силе покрећу. Ми као мала заједница и мала држава треба да пронађемо начина да функционишемо једни са другима. Ми нисмо ни свјетска војна сила, ни економска. Можемо да се примакнемо једни другима и пронађемо формулу да сачувамо мир у Црној Гори, мишљења је предсједник Скупштине.

Тврди и да је за 25 година много тога казао, али да су његова дјела другачија.

Нисам заплакао ниједну мајку, ни бошњачку ни хрватску. Нисам желио да се те вечери разјашњавам са посланицима зато што ни они знају да то није истина. Нећу ја цитирати оно што су говорили они који су их поставили на та мјеста посланика, већ их позивам да урадимо нешто заједно, као одржавање пописа, очување мира, економија…, тврди Мандић.

Додаје да политика треба да донесе корист појединцу и да врати осмијех на лица људи.

У испитивањима јавног мњења често се истиче да људи не вјерују политичарима, правосуђу, полицији… Имате све те негативности које се помињу у медијима, али најважнији податак говори ни да људи не вјерују једни другима, свом комшији. Некако се свакодневни живот деформисао и да то представимо као проблем. Морамо вратити повјерење у нашу заједницу, подвлачи Мандић.

Коментаришући чињеницу да се сједница није одржала на Цетињу, Мандић каже да то није први пут. Коментаришући попис становништва, Мандић тврди да је у име опозиције 2011. године водио преговоре и да су добили једну врсту контроле у ОИК-у.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА: Деценијама у сјенци ДПС-а, данас другима приговарају да имају политичке менторе!

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ О ПОПИСУ: Компромис на штету српског народа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!