Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БУЂЕЊЕ СРБА: У Београду ускоро спомен – крст жртвама комунистичког терора!

Након спомен-парка, Београд добија и спомен-крст жртвама настрадалим од стране комуниста, након Другог светског рата. Први званично признат споменик жртвама комунистичког режима биће освештан 4. новембра у Лисичијем потоку, сазнаје Спутњик.
После отварања спомен-парка 9. октобра ове године, одлуком градске комисије и надлежних секретаријата задужених за културу, Београд ће наредне суботе добити први званично признат спомен-крст жртвама комунистичког терора, говори за Спутњик Срђан Цветковић, историчар и покретач идеје чувања сећања на невине жртве тоталитарног режима.
Након освештавања крста, одржаће се помен побијеним Србима у Лисичијем потоку, без икаквог суђења, 1944. године. Сматра се да је на простору око Краљеве чесме на Дедињу, у близини Белог двора, после 20. октобра 1944. године убијено 1.527 људи, док је у читавом Београду лишено живота више од десет хиљада душа.
извор: спутњик
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кравћенко

ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР АЛЕКСАНДРОВИЋ КРАВЋЕНКО, КОЗАК: Царска Русија је трајала 1000 година, јер јој је темељ било православље!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!