Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МЕДИЈИ: Небојша Родић нови амбасадор Србије у Црној Гори?

Биши директор Безбједносно информативне агенције БИА Србије и каријерни дипломата Небојша Родић биће нови амбасадор Србије у Црној Гори. Ову информацију објавиле су Вијести, а до сада званичне потврде из дипломатских служни како Србије, тако и Црне Горе није било.

Небојша Родић замијениће на тој функцји Владимира Божовића који је у новембру 2020. проглашен персоном нон грата, а званично је у јулу ове године опозван са дужности амбасадора Србије у Црној Гори.

Небојша Родић рођен је у Шапцу 1953. године. Он је бивши министар одбране Републике Србије у Влади Ивице Дачића и тренутни амбасадор Србије у Бечу, а од 2014. до 2018. године је био амбасадор у Азербејџану.

Родић је стално је запослен у Министарству спољних послова Србије, са звањем амбасадора, од 2000. године. Радио је и на пословима помоћника министра за информисање, потом државног подсекретара.

Наводи се да је у Народној Скупштини Србије радио на пословима замјеника секретара Скупштине и шефа кабинета предсједника Скупштине, као и предсједника Републике.

Обављао је дужност Генералног секретара предсједника Србије, затим је до 2013. године био директор Безбједносно-информативне агенције, као и члан Владе и Министар одбране до априла 2014. године.

На мјесту шефа БИА наслиједио је Сашу Вукадиновића са којим је у РИК-у радио у вријеме предсједничких избора 2000. године. Већ у првим мјесецима на челу БИА, суочио се са афером прислушкивања телефона Томислава Николића и Александра Вучића, пише Истиномер.

Листинге телефона предсједника државе и потпредсједника владе наводно је тражила Управа криминалистчке полиције МУП-а, а што је БИА открила и спријечила.

У реформисаној Влади Републике Србије, септембра 2013. године, Родић је изабран за министра одбране. Ову функцију обављао је до априла 2014. године.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

ПОД ЛУПОМ: У Монтефарму и са новим директором највише се цијене рођаци!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!

jovan eraković

АФОРИЗАМ ДАНА, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “По свијету се вуцало, па када се офуцало…”!

puk

ДАН ПОБЈЕДЕ: Марш Бесмртног пука у Београду!