Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јован Вучуровић: Тужилаштво под контролом ДПС-а!

Посланик коалиције За будућност Црне Горе, Јован Вучуровић оцијенио је да су Тужилаштво и већина црногорских институција још увијек заробљене. Вучуровић каже да је Црна Гора деценијама имала заробљене институције, које су радиле како би се сачувала неконтролисана моћ Мила Ђукановића.

-Једна од важних карика криминалног система је био Веселин Вељовић и његове „црне тројке“, које су биле активиране да би прогониле политичке неистомишљенике, додаје он.

Управо је Вељовић, тврди Вучуровић руководио групама које су разбијале мирне протесте ДФ-а, а на десетине његових људи „под фантомкама“ су долазиле на те скупове. Ту се по његовом мишљењу такође огледа спрега између мафије и врха државе.

Управо је хапшење Вељовића добру прилика да му се понуди статус свједока сарадника, јер би тако могао да олакша себи позицију, с обзиром на то да је дуго времена био дио система и у посједују је многих информација, тврди Вучуровић.

Осим „црних тројки“, Вучуровић се дотакао и злогласне „седме управе“ која је форимирана негдје средином ‘9о-их, а задатак је био шверц цигарета, наркотика… По његовим ријечима „седма управа“ је имала снажну сарадњу са италијанским мафијашима, који су нам тада у Црној Гори представљани као „елитни туристи“.

Вучуровић се запитао зашто и ова нова власт не жели да саопшти имена људи из поменуте „седме управе“.

Али могу да изразим очекивања да ће Влада у којој ће партиципирати коалиција „За будућност Црне Горе“ отворити та тешка питања за Црну Гору, која су неопходна да Црна Гора буде слободна држава, казао је он.

Вучуровић је и даље скептичан по питању рада Тужилаштва, јер су све озбиљније акције покренуте на основу оперативних података и доказа које је доставио Интерпол. По његовом мишљењу то се мора промијенити, тј. Тужилаштво мора само почети да иницира сопствене акције. Међутим, с обзиром на то да, како сматра он, већина кадра у Специјалном државном тужилаштву и судству представља кадрове бившег режима, Црна Гора је и даље заробљена држава.

Док се не ријеши ликвидација Душка Јовановића, убиство инспектора Шћекића и сва друга убиства, рањавање Оливере Лакић и пребијање људи од стране „црних тројки“, онда ми не знамо о чему да причамо. Не можемо да причамо о Црној Гори као држави владавине права. Ако се стављају под тепих и не рјешавају таква питања, онда смо у великом проблему, закључује Вучуровић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!