Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Пљевља: Граде трг посвећен патријарху Варнави Росићу!

Министар финансија Александар Дамјановић састао се са епископом милешевским Атанасијем, као и извршним директором Рудника угља у Пљевљима Миланом Лекићем, како би разговарали о унапређењу сарадње између државе, односно Општине Пљевља и Рудника угља, и Епархије милешевске. Једна од тема била је и план да се гради трг посвећен патријарху српском Варнави Росићу.

Како наводе у саопштењу Министарства финасија, на предвиђеном локалитету потребно је омогућити јединство намјене постојећих објеката, што подразумијева обезбјеђење смјештаја за институције које тренутно користе просторије које су дио пројектног плана. Фокус разговора био је на изналажењу могућности споразумног рјешавања овог питања, на задовољство свих укључених страна.

Министар Дамјановић је изразио задовољство због отворености и спремности Општине Пљевља и локалних институција, Електропривреде Црне Горе и Рудника Угља, да у наставку комуникације са представницима Епархије милешевске нађу најадекватнији и најефикаснији план за даљу реализацију поменутог пројекта, уз, како је додао, подршку државе у свим предвиђеним фазама, наводе у саопштењу.

Данашњи сусрет, како додају, почетак је разговора интересних страна на ову тему.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!