Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СПЦ И ВЕЛИКА БРИТАНИЈА: Епископ Теодосије разговарао са Николасом Аботом, црква није безбједна!

Епископ рашко-призренски Теодосије састао се данас у манастиру Грачаница са британским амбасадором у Приштини Николасом Аботом. Владика Теодосије пренео је амбасадору најдубљу забринутост поводом најновије изјаве британске парламентарке Алише Кернс која је изнела тврдње да се преко Српске православне цркве на северу Косова илегално уноси оружје.

Владика је посебно нагласио да је ова вест, коју је у међувремену демантовао КФОР, вишеструко погоршала безбедност СПЦ на Косову и Метохијии да озбиљно може да отежа процес деескалације тензија на северу Косова и дијалог. Владика је поновио став СПЦ да се Црква залаже за мир међу свим грађанима на КиМ и да не може дозволити било какву злоупотребу или политичку манипулацију цркава.

Амбасадор Абот је изразио забринутост због тренутних дешавања на северу Косова, поменувши значајну улогу СПЦ у унапређењу односа међу заједницама, и нагласивши хитну потребу за деескалацијом, саопштила је Епархија рашко-призренска.

Извор: спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

ДА ЛИ СЛУЧАЈНО: Новак Ђоковић у Риму добио флашу у главу!

ЦЕТИЊСКА БОГОСЛОВИЈА: Стигла књига из 1892. године и обновљена ђачка дружина “Владика Његош”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мораан

МАНАСТИР МОРАЧА У СЛАВУ ВАСКРСА, АНДРИЈА МАНДИЋ: Чувајмо светиње и градимо слогу!

александар1

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА: Суштина наше вјере је искрена љубав!

пјешивци

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!