Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Косијерево: Слава Православног братства “Свети Ристо Косијеревски”!

Празник Светог свештеномученика Риста Косијеревског, и слава Православног братства “Свети Ристо Косијеревски”, свечано и молитвено је прослављен у манастиру Косијерево, поред светитељевих моштију. Литургију су служили игуман манастира архимандрит Арсеније Самарџић, протојереј-ставрофор Петар Крговић, парох граховски и протојереј Миливоје Јововић, парох жабљачки и јерођакон Андреј Миљанић, сабрат манастира. Литургијском сабрању присуствовали су протојереј Раденко Копривица, парох бањански и опутнорудински, протојереј Радмило Чизмовић, парох пјешивачки, сестринство манастира Светог преображења Господњег на Сомини, на челу са игуманијом мати Синклитикијом, као и чланови братства и вјерни народ из Бањана, Билеће, Требиња и Никшића.

После причешћа вјерног народа и литургијског сабрања, у манастирској трпезарији протојереј Радмило Чизмовић освештао је славко жито и пререзан је славски колач у спомен Светог свештеномученика Риста Косијеревског. Гости на овогодишњој прослави Светог Свештеномученика Риста Косијеревског, били су предсједник општине Никшић г. Марко Ковачевић и народни посланик г. Момо Копривица и представници православних братстава из Црне Горе.

Игуман манастира Косијерево архимандрит Арсеније је поздравио све присутне, захвалио се православном братству Светог Свештеномученика Риста на њиховом труду у претходном периоду, и пожелио им да у будуће раде на корист своје цркве и свога народа.

Предсједник Братства, Павле Марковић поздравио је све присутне, такође је уручио у име Братства захвалнице, људима који су у претходној години помогли његов рад. Овом приликом су награђени и највреднији чланови Братства, међу којима Ана Вујовић, Павле Деретић и секретар Василије Јововић. Православно Братство Светог Риста Косијеревског поклонило напрсни крст, игуману архимандриту Арсенију у знак захвалност за сву љубав и подршку коју игуман даје братству.

Припремио: Василије Јововић, секретар Православног Братства “Свети Свештеномученик Ристо Косијеревски”

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ, ОТРГНУТО ОД ЗАБОРАВА: Истина о Сребреници и овако је било!

МАРИНА БУЛАТОВИЋ: Моја велика православна српска „геноцидна“ фамилија!

СНО ВАСОЈЕВИЋА: Тражимо референдум о Резолуцији о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

prva

“ПРВА ТВ”, РЕЗОЛУЦИЈА И ПРАВОСЛАВНО ПОМИРЕЊЕ: Нема мира без рехабилитације црногорских четника, Јаков за сада ћути о томе!

penzija33

ПРЕДСТАВНИЦИ ПЕНЗИОНЕРА: Нећемо повећање чланарине, Савез пензионера је и даље филијала ДПС-а!

desanka

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

nenad-jezdic-knjiga-o-milutinu

ШТА НАМ РАДЕ АЛБАНЦИ, ПОСЛИЈЕ ПАТРИЈАРХА, УЛАЗАК НА КИМ ЗАБРАЊЕН И НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ: Требало да гостује са представом “Књига о Милутину”, екипа “Звездара театра” враћена са границе са Косметом!

duskotrifun

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!