Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГЛАС СА РАВНЕ ГОРЕ: Живјела Краљевина Србија, живио КРАЉ!

ПРЕДСЕДНИК РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА СРБИООРС ПРЕДРАГ БОГИЋЕВИЋ НА РАВНОЈ ГОРИ 20.05.02023.г.

Ваше Височанство, високо пребодобно и високо пречасно свештенство, господо народни посланици, уважени гости, браћо и сестре, помаже Бог! Равна Горо, света горо, данас си дочекала Оног чије се презиме 85 година пролама уз усклик твојим горама и падинама. Дочекала си Оног за чију круну и њену одбрану дадоше животе твоји најбољи синови, на челу са ђенералом Михаиловићем, што на бојном пољу, што пред стрељачким водом, по шкрапама и јамама, по комунистичким казаматима, са задњим речима на уснама „живео Краљ”. Равна Горо, дочекала си да носилац круне Њ.К.В.П.Александар II Карађорђевић ода почаст бесмртном Чичи и стане пред твоје соколе, пред твоје равногорце. Радуј се Равна Горо!

Р.П.СРБИООРС је испунио жељу и наду наших дедова и очева и свих оних који чекаше 85.година, а не дочекаше овај историјски дан. Морам рећи да се ништа није десило случајно. Уз помоћ братске организације Краљевина Србија, Равногорски покрет СРБИООРС је својим радом, озбиљношћу и оданошћу задобио поверење Њ.К.Височанства и част да буде наш гост данас на Равној Гори. Хвала вам добри наш краљу. Као председник Р.П.СРБИООРС, са поносом могу рећи да су се, за време мог мандата, десила три историјска догађаја, а везана за наш покрет. 14. мај 2015.г. рехабилитација ђенерала Михаиловића, у којој је наш покрет активно учесвовао, 19.мај 2023.г. рехабилитација команданта горске краљеве гарде потпуковника Николе Калабића и 20. мај 2203г. долазак Њ.К.В. на Равну Гору.

Како смо дочекали овај дан, са још већом жељом и ентузијазмом чекамо дан када ће се, уз Божију помоћ и благослов Српске правосалвне цркве, отворити осма врата на манастиру Жичи и бити миропомазан и крунисан нови краљ Србије са круном Карађорђевића на глави. Овај данашњи догађај је предзнак да нећемо још дуго чекати на то. А онда повратити све окупиране и отете српске територије, сва вековна српска огњишта, светиње и гробове у једну моћну поносну државу Краљевину Србију! Живела Краљевина Србија! Живео Краљ!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“КАМИОНЏИЈСКА БАЈКА” У ЧИКАГУ: Представа о српској дијаспори, како добити зелену карту и како са пута скренути на ауто-пут!

СНО ВАСОЈЕВИЋА: Тражимо референдум о Резолуцији о Сребреници!

КРВАВО СЛОВЕНАЧКО ПРОЉЕЋЕ 1945. ГОДИНЕ: Европа осудила комунизам, ми још нијесмо!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mladić

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

Grad_zenica_panorama

ГЕНОЦИДНИ ПОДАЦИ, ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ СРБА У БИХ: У Зеници живјело 24.500 Срба, а сада око 1.000!

БРАТУНАЦ, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Уз регионални пут Братунац-Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

un

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

vasilije

БРАНКА ЗЕЧЕВИЋ: Света Ана-Анастасија!