Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Нема правде: Суд у БИХ ослободио Рамиза Дрековића, одговорног за злочине над Србима у Калиновику!

Ослобађајућа пресуда Рамизу Дрековићу за ратни злочин над српским становништвом у Калиновику је једна у низу скандалозних одлука овог накарадног суда, али српске породице то више неће да трпе, поручио је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Не постоји муслимански комадант, војник, нити страни плаћеник који је крив за неко недјело над српским народом из претходног рата по овом накарадном суду – каже Којић након што је Суд БиХ данас изрекао првостепену ослобађајућу пресуду Дрековићу, некадашњем команданту Четвртог корпуса такозване Армије БиХ.

Којић сматра да у БиХ неће бити суживота док овај суд буде овако селективно пресуђивао и радио на штету искључиво једног народа. Према његовим ријечима, Суд БиХ је постао “обичан циркус, смијурија и брука” и у том суду морају да знају да су саучесници у злочинима, ако на овај начин пресуђују све оне који су убијали један народ.

Ако убиство дјетета српске националности од 15 година није злочин, нека кажу, нека покрену процедуру да се то стави у закон и бар на тај начин покажу да нису потпуни подлаци – истакао је Којић за Срну.

Републичка организација је, каже, упутила захтјев за састанак са руководством овог суда да би видјели да ли су спремни да им дају разуман одговор зашто тако вријеђају породице, али да одговор још нису добили.

Суд БиХ је данашњом првостепеном ослобађајућом пресудом ратном команданту Четвртог корпуса такозване Армије БиХ Рамизу Дрековићу још једном нанио понижење и удар српским жртвама и њиховим породицама, што је поновљени злочин, изјавила је Срни предсједник Удружења жена жртва рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић.

– Још једном се потврдило да је Суд БиХ рак-рана, чиста метастаза БиХ. Ништа од њих не можемо очекивати, него ослобађајуће пресуде за Бошњаке, њихове официре и чак обичне војнике. Кад су у питању Срби, онда то иде према устаљеној пракси – Срби су криви – нагласила је Рајилићева Срни.

Ослобађајућом пресудом Рамизу Дрековићу показано је да пред Судом БиХ нема правде ни правичности и настављена пракса ослобађања оних који су оптужени да су починили злочине над Србима, изјавио је Срни вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић.

Нажалост, вијест у овом времену била би да је неко од налогодаваца и непосредних извршилаца осуђен за злочине над Србима. Постала је устаљена пракса да се такви ослобађају – навео је Нуждић.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!