Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Епископ славонски Јован поводом 9. маја: Побједа смисла над бесмислом!

Његово Преосвештенство Епископ пакрачко-славонски г. Јован, на Дан побједе 9. мај, из Великомученичког Јасеновца, упутио је благослов, притом поручивши у благословеној васкршњој поруци са Даном побједе, о смислу страдања и побједе у Другом свјетском рату, управо из мјеста највећег страдања у току рата, али и највеће побједе живота над смрћу.
Владика пакрачко-славонски г. Јован је између осталог јњ казао:
Христос воскресе!
Благослов вам шаљемо, овдје из Великомученичког Јасеновца, симбола страдања али и обнове, покрај храма Новомученика Јасеновачких и храма Рођења Светог Јована Пророка и Претече, гдје са наше југозападне стране се налази Козара, симбол отпора, симбол побједе. И у Дан побједе, ми смо на правом мјесту.
Мјесту који симболише истовремено и крст и васкрсење, и страдање и обнову, а изнад свега побједу живота над смрти, која је владала овде више него на било коме мјесту земаљске кугле у Другом свјетском рату. Данас, у Дан побједе, сјећамо се свих оних који су ту побједу донијели. Зато се поносимо, како онима који су овдје ишли као овце на заклање, тако и онима који су са барјаком слободе јуришали грудима, на њемачке и усташке цијеви, знајући, да они то нијесу учинили, да данас, не да нас не би било, него да свијета не би било!
Побједа у Другом свјетском рату је побједа живота над смрћу, побједа смисла над бесмислом и побједа живота свијета над Антихристом, који би завладао свијетом, да није било оних који су се борили, да није било бесмртног пука!
Христос воскресе.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПИСМО НАРОДУ: Прекор многим Србима!

“ВЕТЕРАНИ 63 ПАДОБРАНСКЕ БРИГАДЕ”: Вјечна слава свим палим борцима и јунацима у борби против фашизма и нацизма!

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мораан

МАНАСТИР МОРАЧА У СЛАВУ ВАСКРСА, АНДРИЈА МАНДИЋ: Чувајмо светиње и градимо слогу!

марија захарова

МАРИЈА ЗАХАРОВА: Позивамо аутора Резолуције о Сребреници да повуче документ!

александар1

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА: Суштина наше вјере је искрена љубав!

пјешивци

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!