Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Удружење књижевника Црне Горе: Награда “Марко Миљанов” Благоју Баковићу и Селимиру Радуловићу!

Најпрестижније књижевно признање Удружења књижевника Црне Горе (УКЦГ) за 2022. годину равноправно је припало пјесницима Благоју Баковићу и Селимиру Радуловићу. Како је саопштено из Удружења књижевника Црне Горе, такву одлуку донио је жири у стаставу: Будимир Дубак, предсједник, Милица Краљ и Владимир Поповић, чланови након двије сједнице одржане 25. априла и 1. маја ове године.

У ужем избору било је 20 књига а одлука је донешена једногласно.

Благоју Баковићу награда је припала за пјесничку књигу “Није то моја вода” (Српска књижевна задруга) и Селимиру Радуловићу за пјесничку књигу „У царству ветрова арамејских“ (Лагуна, Београд, 2022).

Награде ће лауреатима традиционално бити уручене на Медуну.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

ШТА НАМ РАДЕ АЛБАНЦИ, ПОСЛИЈЕ ПАТРИЈАРХА, УЛАЗАК НА КИМ ЗАБРАЊЕН И НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ: Требало да гостује са представом “Књига о Милутину”, екипа “Звездара театра” враћена са границе са Косметом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

sno

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА: Подржавамо захтјев за одржавање референдума о Резолуцији о Сребреници!

градина5

ДОЊА ГРАДИНА: Дан сјећања на жртве усташког геноцида!

petar-božović-640x474-1

ПЕТАР БОЖОВИЋ: Прича се о геноциду у Сребреници, а гледамо геноцид у Гази!

region1

СА ТРИБИНЕ О “СРБИМА И РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ”: Резолуција о Сребреници је опасна за Србе, дјеца ће учити да смо починили геноцид!

кравћенко

ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР АЛЕКСАНДРОВИЋ КРАВЋЕНКО, КОЗАК: Царска Русија је трајала 1000 година, јер јој је темељ било православље!