Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Престолонаследник Александар: Краљевски пар Србије на крунисању краља Чарлса III!

Принцеза Катарина и ја смо почаствовани и веома срећни што ћемо присуствовати историјском догађају, крунисању мог драгог ујака, Њ.В. Краља Чарлса III. Овакви догађаји су од великог значаја за уставне парламентарне монархије и њихове народе, јер одају почаст вековној традицији и симболизују државност. То су и прворазредни културни догађаји, који имају непроцењиву вредност за те земље и њихове грађане.
Церемонија крунисања представља завет монарха пред Богом да ће вршити своју важну дужност служења народу. Краљ Чарлс већ са великом преданошћу извршава ове обавезе од највећег значаја. Сигуран сам да ће му овај битни догађај бити инспирација да настави са истом енергијом и одлучношћу коју је наследио од своје покојне мајке и моје вољене куме, Њ.В. Краљице Елизабете II.
Крунисање Њ.В. Краља Уједињеног Краљевства и осталих Крунских земаља Комонвелта Чарлса III и Краљице Камиле биће догађај који се дешава једном у генерацији – први у скоро 70 година. Церемонија крунисања одржаће се у Вестминстерској опатији, а водиће је кентерберијски надбискуп.
Готово све краљевске породице Европе и света, укључујући и Краљевски пар Србије, потврдиле су своје присуство на историјској церемонији. Она ће бити јединствена у поређењу са претходним крунисањем монарха Уједињеног Краљевства јер ће оно бити прво у историји коме ће присуствовати други крунисани шефови држава.
Престолонаследник Александар
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДРЖАНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА О СРПСКОМ ГЕНИЈУ: Никола Тесла оживио у Чикагу!

ВОЈНИ РОК УНИО ПАНИКУ МЕЂУ АЛБАНЦЕ ИЗ ПРЕШЕВА: Радије би у ткз. Косовске снаге, него у Војску Србије!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!