Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Брод: На градском гробљу помен за 88 убијених Срба!

У Броду, на градском гробљу крај спомен-плоче на мјесту масовне гробнице, служен је помен за 88 српских цивила и бораца чија су тијела ексхумирана из масовне гробнице, откривене након ослобођења ове општине у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.
Према подацима Борачке организације Брод, пронађено је 88 тијела убијених српских цивила, бораца и војника ЈНА. Прва ексхумација урађена је од 26. априла до 14. маја 1993. године, када су идентификована 44 тијела. Из масовне гробнице нису идентификована 44 тијела која су била сахрањена на градском гробљу са ознаком “НН”, а нешто касније поново су ексхумирана и превезена у гробницу у Бањалуку.

Фото: РТРС

Фото: РТРС
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!