Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Црногорска “Задруга”: Од инаугурације до ифтара!

Пише: Иван Милошевић

Након 2. априла очекивао сам да кренемо неким нормалним политичким и осталим путем, али џабе сам се надао. Као да смо се неком грдно замјерили, па у Црној Гори све иде низбрдо и котрља се на све стране. Просто да човјек не зна одакле да почне? Да ли од Цетиња, хапшења, ифтара, Дубаија? Пошто не знам одакле, да кренем од почетка, односно од Цетиња! 

Каже Јаков да предједничку круну неће да прими на Цетињу. Изгледа да је запамтио како га је група Цетињана дочекала уочи избора у престоници, па не би да понавља сусрет. Сигурније му је у Подгорици! И у праву је Јаков, што да га и прије него да је било шта урадио као нови предсједник на Цетињу гађају јајима и називају Вучићевим пуленом. Фино узме предсједничку круну у Подгорици и крене да влада. Цетињу махне, онако са бока, и поручи да га тамо неће скоро гледати! Барем не док не спреме неки други дочек од поменутог!

Међутим, Јаков је одлуком да заобиђе Цетиње, наљутио тамошњег предсједника општине. Тај каже да Јаков вријеђа Цетињане и Цетиње, јер неће да се инаугурише у престоници! Чудо овај предсједник општине. Уколико не гријешим није нешто пуно осуђивао грађане уочи избора који су онако људски дочекали Јакова. Изгеда да сматра да свакоме ко није по вољи данашњег Цетиња и припада да се мало стисне и отрпи псовке и остале доскочице о издаји и предаји и да се сам попери поред Биљарде да га Цетињани гађају и прилијепе му политичке и остале етикете! Какав је то владар Црне Горе који неће на Цетиње да прими круну? Па и када му је огаде својим понашањем, дужан је да све то отрпи! Ради мира и монтенегринског ћефа!

Нијесам ни за Јаковљево заобилажење Цетиња, али ни за посипање пепелом садашњег предсједника престонице. И један и други ми се чине недостојним да причају о Цетињу, па би било лијепо да обојица Цетиње више не помињу. Нећу ни ја, а Цетињани нека сами виде и сконтају што их неко заобилази и неће да мази!

А ова хапшења личе на приче за малу дјецу! Са том разликом што су мала дјеца у овом случају око пола милиона одраслих у Црној Гори! И свако вече пред спавање им се сервира бајка о одбрачуну државе са криминалом. И бајку причају освједочени бајкописци и бајколисци и то таквим тоном да те након тога гоне ноћне море! Хапсе Божовића, хапсе онда неког Цетињанина, потом уличне дилере и остале разбојнике, али џабе, нешто ту фали! У бајци о обрачуну са криминалом фали главни лик, недостаје главни заплет и расплет, осјећа се недостатак маште или храбрости у гаћама! Комплет тужиоци са комплет полицијом и комлет техничком владом као киша око Крагујевца заобилазе главну пећину, заобилазе домаћег Али Бабу и његових 4о или много више разбојника! Нема те силе да их натјера да уђу у ту пећину и обрачунају се са Али Бабом и његовом тјелохранитељима. Чуче испред пећине, снимају, прате, биљеже, преносе преко скај и осталих апликација, али не мрдају ни корака! Као да је око пећине све минирано, а не знају мрежу минског поља и питају се да и они нијесу минско поље, барем један његов дио, сами постављали, па своје мине заборавили!

А Дубаи је посебна прича! За њу је потребно много јаче перо од мога да опише све финесе, отклоне и заклоне, са егзотичне плаже те егзотичне дестинације! Признајем да нијесам писмен да опишем састав пјеска са плаже у Дубаију и да ми није јасан положај лежаљке и сунцобрана у односу на развој криминала у Црној Гори. Посебно сам незнавен да дефинишем карактер и судбину корисника плажних услуга у том љетовалишту! Признајем да ту остајем без текста! Креће “Задруга” и то на црногорски начин!

Јаков на ифтару! И треба да буде тамо! Али треба да буде и на неком српском скупу, ипак су га Срби довели на власт! Не мисли Јаков ваљда да је одужио српске дугове тиме што је на Васкрс био у храму у Подгорици? Мораће још нешто да уради и покаже да није само на ријечима предсједник свих грађана Црне Горе. Шта Срби од њега очекују нећу да кажем, нека сам сконта!

ПС. Шта ради Алекса на ифтару у склопу државне делегације? Да није постао Дританов замјеник у влади, као што је замјеник у странци?

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!