Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Српски културни клуб из Берана: Поносни на 810 година ларве Немањића!

Поводом Васкрса, највећег хришћанског празника, Српски културни клуб Српске народне одбране Његовом преосвештенству Епископу Будимљанско-никшићком Г. Методију, монаштву, свештенству и свим вјерницима Српске православне цркве најсрдачније честита Васкршње празнике, уз жеље да предстојеће празничне дане, проведемо у кругу својих најмилијих, у духовном миру, здрављу, благостању и са вјером у боље сутра и да нам Васкрсење Христово донесе сваку радост и срећу.

Ми као вјерници Српске православне цркве посебно смо поносни на наше српско културно- историјско и вјерско наслеђе које нас учи да градимо амбијент мира, повјерења и слоге међу нама, уважавајући једни друге. Ми као припадници већинског српског народа посебно се дичимо што славимо Христово Васкрсење у славу осамсто десет година епархије будимљанске коју је основао Свети Сава овдје у Ђурђевим ступовима и што је Беране, као сједиште Будимљанско- никшићке епархије која је основана прије осамсто десет година, постао препознатљив као град суживота,мира и толеранције свих који у њему живе, јер на тај начин чувамо и његујемо богатство различитости на којем градимо бољу и просперитетнију будућност. Свима вама од срца желимо миром, радошћу и надом благословен Васкрс! Христос воскресе! Воистину воскресе!, стоји у васкршњој честитки Горана Киковића, предсједника Српског културног клуба Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине из Берана.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!