Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Правно мрцварење, пата-пата или луд, збуњен, (не)нормалан: Уставни суд није донио одлуку о Миловом распуштању скупштине!

Уставни суд није донио одлуку о иницијативи за оцјену уставности указа о распуштању Скупштине, који је донио предсједник државе Мило Ђукановић, саопштено је из Уставног суда. Одлука није донијета, јер је троје судија гласало за то да је ријеч о појединачном правном акту, док је троје било против. Подсјетимо Скупштина још увијек није изабрала четвртог судију Уставног суда.

Уставни суд Црне Горе, у саставу: предсједник Будимир Шћепановић и судије – Снежана Арменко, Драгана Ђурановић, Милорад Гогић, Десанка Лопичић и Момирка Тешић: у предмету У-ИИ број 11/23, није донио Одлуку, јер предлог судије извјестиоца није добио Уставом прописану потребну већину– саопштено је из Уставног суда.

Судија извјестилац предложио је да се иницијатива парламентарне већине за оцјену уставности Указа одбаци, јер је одлука предсједника државе појединачни правни акт.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!