Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Конгрес русофила у Москви, присуствовао Игор Дамјановић: Сергеј Лавров интересовао се за предсједничке изборе у Црној Гори!

Претходна два дана трајао је Међународни конгрес русофила у Москви, који је окупио 150 делегата из 50 медија, из сфере политике, медија и бизниса.

На конгресу су конституисана радна тијела ове организације, а за предсједника је изабран Николај Малинов, бивши потпредсједник бугарског парламента. Током пленарног засиједања делегатима су се између осталих обратили министар иностраних послова Сергеј Лавров, портпарол МИД-а Марија Захарова, филозоф Александар Дугин, глумац Стивен Сигал и адвокат Пјер Де Гол, унук првог послијератног предсједника Француске.

Слика може припадати 5 особа, људи стоје и у затвореном

По завршетку манифестације министар Сергеј Лавров приредио је у својој резиденцији свечану вечеру за учеснике конгреса. Једини представник из Црне Горе био је Игор Дамјановић, дописник ИН4С-а и члан Удружења новинара Црне Горе са украјинског ратишта и истакнути војно-политички аналитичар, који је на вечери имао прилику да поразговара са руским шефом дипломатије.

-Разговарали смо неколико минута, Сергеја Лаврова интересовало су моменти који су на мене оставили најјачи утисак током прошлогодишњег извјештавања из ратне зоне, те процјена резултата предстојећих предсједничких избора у Црној Гори – изјавио је Дамјановић и закључио: „Истакао сам да су неминовна два изборна круга, да Мило Ђукановић нема више од 40% бирача и да је важно да барем 80% оних који гласају против Ђукановића у првом то понове у другом кругу. На тај начин би се заокружио процес промјена.“

Слика може припадати 3 особе, брада, људи стоје и у затвореном

Међународном конгресу русофила присуствовали су и посланици Двери Иван Костић и Борко Пушкић, који су Сергеју Лаврову уручили икону Светог Саве.

Извор: ИН4С

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!