Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Краљевски Двор: Представљене књиге о Карађорђевима, династија једно са народом!

У Краљевском Двору у присуству Њ.К.В. Престолонаследника Александра одржана је промоција књига о члановима Краљевске породице Карађорђевић, издавачке куће „Народно дело“ из Београда.

Промоцији су присуствовали и чланови Крунског савета: Предраг Марковић, Дарко Спасић и Зоран Живановић, а г. Душан Бабац, члан Крунског већа је био међу ауторима који су презентовали своја дела.

Његово Краљевско Височанство отворио је промоцију поздравним говором, изразивши захвалност ауторима и издавачу.

Књиге које се данас овде представљају важне су за чување сећања на моје претке и историју нашег народа, а чланови породице Карађорђевић су њен недељив део. Предуго је било забрањено чак и помињање имена моје породице у Србији, осим ако то није био део негативне пропаганде. Ти дани су иза нас и ми сада говоримо о истини и чињеницама. Не кажем то само као њихов потомак, већ и као припадник нашег народа, доприноси чланова моје породице који водили наш народ и нашу земљу били су од великог значаја и заслужују да буду упамћени.

Након обраћања Престолонаследника, аутори су публици представили своје књиге. Јуче су представљени наслови: „Петар I, Краљ Ослободилац“, и  „Александар I, Витешки Краљ“, аутора Душна Бабца, „Кнез у сенци историје, Александар Карађорђевић“, аутора Небојше Јовановића и „Кнез Арсеније Карађорђевић – Заборављени Карађорђевићи“, аутора Синише Љепојевића.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!