Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Престолонаследник Александар Карађорђевић: На данашњи дан 1947. године донијет указ о одузимању држављанства и имовине српској династији!

Нелегални Указ о одузимању држављанства и имовине мојој породици од стране недемократских комунистичких власти након Другог светског рата, донет је 8. марта 1947. године. Моје име је друго на списку, државни непријатељ сам постао у време када нисам имао ни две пуне године.
Да се ради о чисто политичкој одлуци говори и чињеница да је ово решење издао лично тадашњи председник Председништва ФНРЈ и лични пријатељ Јосипа Броза – Тита, Иван Рибар, а њено спровођење је поверено тадашњој Влади ФНРЈ чији је председник било Броз. Одлука није образложена ни једном једином реченицом, а поделио бих још једну занимљивост са вама.
Слика може припадати текст
Наиме, 26 година пре овог догађаја, исти човек који је потписао овај срамни Указ, Иван Рибар, је 1921. године у Скупштини одржао похвални говор након смрти мога прадеде, Краља Петра Првог, као председник Скупштине. Иронија је да је баш он формално дао предлог да се уз име мог претка званично дода епитет „Велики Ослободилац“ и тај исти говор завршио са „Нека живи његово величанство Краљ Александар“.
Желели су да овим одвоје моју породицу од нашег народа и наше Отаџбине, али нису успели! Карађорђевићи се не могу одвојити од Србије!
Престолонаследник Александар Карађорђевић
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МАРИНА БУЛАТОВИЋ: Моја велика православна српска „геноцидна“ фамилија!

СНО ВАСОЈЕВИЋА: Тражимо референдум о Резолуцији о Сребреници!

ПОВОДОМ ПРАЗНИКА ЛОВЋЕНСКОГ ТАЈНОВИДЦА: Поема Његошу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

spajic-3

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

moskvaigor

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

ivan

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

penzija33

ПРЕДСТАВНИЦИ ПЕНЗИОНЕРА: Нећемо повећање чланарине, Савез пензионера је и даље филијала ДПС-а!

nenad-jezdic-knjiga-o-milutinu

ШТА НАМ РАДЕ АЛБАНЦИ, ПОСЛИЈЕ ПАТРИЈАРХА, УЛАЗАК НА КИМ ЗАБРАЊЕН И НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ: Требало да гостује са представом “Књига о Милутину”, екипа “Звездара театра” враћена са границе са Косметом!