Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У Рожајама: Оснива се Српски културни клуб СНО Васојевића!

Чланови инцијативног одбора Српског културног клуба Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине за општину Рожаје данас су боравили у Беранама гдје су имали састанак са предсједником Српског културног клуба Гораном Киковићем. Разговарано је о оснивању Српског културног клуба – подружнице за Рожаје и договорене припреме и активности које ће се спроводити у наредном периоду.

Опис није доступан.

Чланови одбора су одушевљени идејом да се овакав клуб оснује у свим мјестима гдје живе људи поникли са ових простора, а дијеле исте културно-историјске и духовне вриједности.Они су истакли да Срби у рожајској општини немају током године дана сем Светосавске академије коју организује Српска православна црква никакву другу културну манифестацију или активност.Како су истакли зато је природно да се повезују са Беранама са којима су најближи.

Предсједник Српског културног клуба Горан Киковић је истакао да му је посебно драго што је идеја иницирана од групе углавном угледних Срба из рожајске општине у којој Срби према последњим подацима пописа из 2011. године чине око три одсто укупног становништва.Примјетне су миграције Срба, поготову у оним срединама гдје су Срби мање бројан народ и такве тенденције се морају спријечити. Култура и историја су нешто што нас чини посебним од других народа али суживот кроз различитости је могућ уз међусобне односе на међусобном разумијевању.Зато не желимо да нити малобројну српску заједницу у рожајској општини оставимо да се сама бори за свој културни идентитет, већ ћемо заједничким снагама уради то кроз оснивање Српског културног клуба у рожајској општини.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!