Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДПС сазревања Ђорђијa Блажићa: Тек данас сазнао да се држава распада!

Да смо далеко од правне државе, институција, да су грађани претворени у поданике, нарочито у периоду нове владе, истакао је проф др Ђорђије Блажић, декан Факултета за државне и европске студије (ФДЕС) гостујући у јутарњем програм телевизије 7.

Како каже политичке партије интересују само феуди, ко ће кога да удоми, по ширини и по дубини.

-Институција није зграда, чине је људи који раде и њихов однос према послу, а ми имамо тоталну атрофију институција, истиче Блажић.

Саговорник телевизије7 је подсјетио да проблем Уставног суда датира одавно, наглашавајући да је Уставни суд на врху државе, а не парламент.

На питање како је могуће да неко ко сједи у парламенту, може да има било које занимање, а да испитује и одлучује о судијама Уставног суда, професор каже “ми немамо ни елементарне принципе у Црној Гори, да бисмо правилно поступили“.

Он је подсјетио да иако је био једнопартијски систем, некада су на тим мјестима сједјели академици који су иза себе имали године животног искуства, а не писари одређених министарстава.

-У Црној Гори није проблем да ли се може, него да ли се хоће. Суштина владања је партитократија. Видимо да кад разговарају, воде разговоре једино кад штите своје партијске интересе, наводи Блажић и додаје да је неспорна припадност мањинском народу, али је спорно да политички представници износе ставове да ће они бирати кандидата.”

Коментаришући питање двојног држављанства предсједничких кандидата, декан ФДЕС-а проф др Ђорђије Блажић каже да гледано формално правно, раније није било изричите забране, али сада, након измјена закона, исти се мора поштовати, те да, у случају да се утврди постојање двојног држављанства, онда Министарство унутрашњих послова треба да донесе рјешење о одузимању истог.

Извор: ЦДМ

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СМИЈЕШНО И ТРАГИЧНО: Док у Црној Гори расте српски бунт због Резолуције о Сребреници, Јаков у Мајамију отвара Самит младих НАТО-а!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

братунац08

ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА-СРЕБРЕНИЦА: Срби да схвате са киме живе, српски душмани Србима товаре своје злочине!

Svetislav Lutovac isto

ИНТЕРВЈУ, СВЕТИСЛАВ ЛУТОВАЦ, ДОКТОР БЕЗБЈЕДНОСТИ: Изневјерена очекивања 30. августа, сувереност Црне Горе под знаком питања, а са кадровима ДПС-а у новој власти нема обрачуна са бившим режимом!

rabindranat-tagore-830x553

“Рабиндранат Тагор – пјесник и нобеловац”: Везе владике Николаја и индијског пјесника!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!