Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Расте број жртава од земљотреса у Турској: Преко 4300 особа страдало, 20.000 повређено!

Према најновијим подацима, најмање 4.300 особа је погинуло у разорном земљотресу који је погодио Турску и Сирију. Готово 20.000 људи је повређено. Током ноћи у централној Турској се догодио још један јак потрес, јачине 5,6 јединица Рихтерове скале.

-Истиче време да спасемо стотине породица које су заробљене испод урушених зграда, каже за Ројтерс Раед ел Салех, челник службе цивилне одбране под контролом сиријске опозиције. Истиче да је на северозападу Сирије неопходна хитна помоћ “белих шлемова” у спасавању.

У Турску су стигли спасилачки тимови из Србије, рекао је за РТС заменик начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице МУП-а Србије Недељко Гагић.

Држава Србија је упутила помоћ грађанима Турске, министар је на налог председника упутио два тима, у којем је 27 припадника и један специјално обучени пас за претрагу у рушевинама, каже Гагић.

Према његовим речима, они сада чекају поделу посла и почетак радова на потрази за преживелима.

Из Црне Горе су спремни тимови за одлазак у Турску, али им је савјетовано да сачекају дан,два, јер је на угроженим подручјима за сада хаотично. 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАНИ ИНДИЈСКЕ КУЛТУРЕ У БЕОГРАДУ И “ДУЧИЋЕВ ДАН” У НОВОМ САДУ: Изложба др Татјане Бурзановић из Подгорице – на путу Рабиндраната Тагореа и Јована Дучића!

ЦЕТИЊСКА БОГОСЛОВИЈА: Стигла књига из 1892. године и обновљена ђачка дружина “Владика Његош”!

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

александар1

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА: Суштина наше вјере је искрена љубав!

пјешивци

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!