Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Славен Радуновић: Кандидат ДФ-а за предсједника неко из најужег руководства!

Шеф Посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић казао је за Адриа телевизију да не разматрају опцију нестраначког предсједничког кандидата, додајући да је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић потенцијални кандидат на изборима 19. марта. Ко ће бити њихов кандидат – знаће се ускоро.

Ми још нисмо одлучили да саопштимо име кандидата. Мандић је дефинитивно један од потенцијалних. Међутим, доста тога зависи од осталих кандидата, ко ће и на који начин да наступи на изборима. Углавном, кандидат ће бити неко из најужег руководства ДФ-а, истиче Радуновић.

За ДФ не долази у обзир заједнички кандидат парламентарне већине и нестраначка личност, напомиње Радуновић.

Мислим да је та варијанта нестала оног момента када није дошло до формирања 44. Владе, не видим да ико показује вољу за таквим нечим и ми заиста нећемо покушати да измиримо парламентарну већину и да прихватимо нестраначког, него излазимо са својим кандидатом, додаје.

Странке или групе грађана кандидате за предсједника државе могу предложити Државној изборној комисији најкасније 20 дана прије дана избора.

У овом случају то је 28. фебруар.

Након тога ДИК утврђује листу кандидата у року од 48 часова. То је предвиђено Законом о избору предсједника.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!