Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСТВО: Мандић и Ђукановић положили вијенац на споменик Мојковачкој битки!

Представници НСД положили су данас вијенце на споменик јунацима Мојковачке битке у Мојковцу. Делегацију су чинили предсједник НСД Андрија Мандић и предсједник Извршног одбора Милутин Ђукановић.

-У овим данима Божића 1916. године, наши преци су бранили част Црне Горе и њене славне прошлости. Ту је накадашња црногорска војска водила своју последњу велику битку и властитом жртвом ставила златни печат на наше војничке побједе којима се вјековима дивио читав хришћански свијет. Зато је сâм празник Христовог рођења за Мојковац вишеструко важан и посебан дан, саопштили су из информативне службе НСД-а.

У том смислу, како наводе представља им посебно задовољство што се ове године 7. јануар прославља и као Дан општине у овом краљевском немањићком граду.

Такође, честитамо предсједнику Општине Мојковац Веску Делићу и његовом тиму на враћању ове знамените традиције. Срећан Божић свим православним вјерницима, а Мојковчанима нека је наздравље градски празник, закључује се у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!