Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Вјера: Патријарх Порфирије честитао католицима Божић!

Патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Порфирије упутио је божићну честитку  папи Фрањи, надбискупу београдском Ладиславу Немету, и вјерницима и званичницима Римокатоличке цркве у Словенији, Хрватској и другим земљама.

Нека радост предстојећег празника испуни душе и срца свих хришћана како бисмо сви славили име Божје у вјекове вјекова, навео је у честитки патријарх Порфирије, саопштила је СПЦ.

Он је упутио божићну честитку званичницима православних цркава – цариградском патријарху Вартоломеју, александријском и све Африке Теодору и антиохијском и свег Истока Јовану, додала је СПЦ.

Божићну честитку патријарх Порфирије упутио је и румунском црквеном званичнику Данилу и бугарском Неофиту, кипарском и Нове Јустинијане Георгију, атинском и све Јеладе Јерониму и тиранском и све Албаније Анастасију. Упутио је честитку и архиепископу кентерберијском Јустину Велбију, апостолском нунцију у Србији, надбискупу Санта Гангемију, бискупу сремском Ђури Гашпаровићу, бискупу коадјутору сремском Фабијану Свалини и бискупу Реформатске хришћанске цркве у Србији Бели Халасу. Божић је честитао и бискупу Словачке вангелистичке цркве а.в. Јарославу Јаворнику и суперинтенданту Евангеличке Хришћанске Цркве а.в. Габору Долинском. Патријарх Порфирије, који је и администратор Епархије загребачко-љубљанске, упутио је срдачне честитке верницима Римокатоличке цркве у Словенији и Хрватској и надбискупу загребачком Јосипу кардиналу Бозанићу. Божићну честитку патријарх је упутио и председнику Хрватске бискупске конференције надбискупу задарском Желимиру Пуљићу и члановима Хрватске бискупске конференције.

Патријарх СПЦ Божић је честитао и председницима, председницима парламената, премијерима и министрима надлежним за сарадњу са црквама и вјерским заједницама у Словенији и Хрватској.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЖРТВЕ КОМУНИСТА ВАПЕ ЗА ПРАВДОМ: У Словенији мајских дана 1945. године стријељано 10.000 црногорских четника!

ДАНИ ИНДИЈСКЕ КУЛТУРЕ У БЕОГРАДУ И “ДУЧИЋЕВ ДАН” У НОВОМ САДУ: Изложба др Татјане Бурзановић из Подгорице – на путу Рабиндраната Тагореа и Јована Дучића!

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

александар1

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА: Суштина наше вјере је искрена љубав!

пјешивци

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!