Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Миодраг Лекић: Мило блокира државу!

Евентуална нова влада нема намјеру да напусти оквир међународних обавеза и све оне се подразумијевају, казао је Миодраг Лекић, лидер Демоса, у емисији „Контакт“ РТВ Никшић.

Коментаришући наводе у медијима о могућности потребе ангажовања међународних посредника који би помогли у разрешавању политичке и институционалне кризе у Црној Гори, Лекић истиче:

Око дубине кризе у којој се налазимо има доста појединаца, представника земаља који овдје долазе и дају изјаве које могу да се узму као корисне. Неке су у не баш прецизним формулацијама, па и дјелују као пријетеће. Мислим да то апсолутно није прихватљиво. Црна Гора је суверена држава и треба да одлучује власт која је изабрана од народа. Ова земља треба да сарађује са једне стране, а са друге не треба да прихвати статус неке колоније и да чекамо да неко дође да нам каже шта треба да радимо.

Како напомиње, Црна Гора јесте у политичкој и институционалној кризи, а главног кочничара за њено разрешење види у предсједнику државе Милу Ђукановићу.

Умјесто да се системом кохабитације покаже општи интерес, да се у крајњем заступа интерес и своје странке иако би он требало да буде предсједник свих грађана, он је сада водећи у акцији да се блокирају институције. Са очигледном стратегијом – што горе по земљу то боље за њега, странку. Али мислим да се прерачунао у свему томе и да ће његова странка имати негативне посљедице такве политике, казао је Лекић.

Правац у ком би требали и морали ићи је деблокада институција и покушај да се изаберу судије Уставног суда и да се парламентарној већини омогући оно што постоји у свим демократским друштвима, да има иницијативу да предложи формирање владе, поручио је Лекић, преноси Дан.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!