Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Рат” премијера и предсједника: Дритан преварио Мила, па потписао декларацију са Зеленским!

Декларација о евроатлантској перспективи Украјине коју је одлазећи премијер Дритан Абазовић јуче потписао са предсједником Украјине Володимиром Зеленским првобитно је била упућена предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу као декларација коју је требало да потпишу шефови држава, сазнаје Побједа.

Тај документ кабинету Ђукановића упутила је Амбасада Украјине у Црној Гори, црногорско Министарство вањских послова и предсједник Украјине Володимир Зеленски. Кабинет црногорског предсједника, према информацијама Побједе, затражио је мишљење о тексту декларације од Министарства вањских послова, црногорске амбасаде у Кијеву и мисије Црне Горе при НАТО.

Одговор су очекивали до средине децембра, али, умјесто тога, посредством медија обавијештени су да је Декларацију са Зеленским потписао одлазећи премијер Дритан Абазовић.

Прошле седмице смо послали допис Министарству вањских послова, а мишљење на текст Декларације тражили смо и од мисије Црне Горе при НАТО и црногорске амбасаде у Кијеву. Одговор смо затражили до половине децембра мјесеца да би након добијеног мишљења донијели и одлуку хоће ли се потписивати билатерална декларација овог типа. Међутим, из медија смо јуче обавијештени да је премијер потписао тај текст, казао је извор Побједе из кабинета Ђукановића.

Како је дошло до тога да Абазовић потпише документ који је упућен Ђукановићу и због чега о томе кабинет црногорског предсједника није обавијештен није јасно. Побједа је питала кабинет Абазовића да појасне како је дошло до тога да одлазећи премијер јуче потпише Декларацију са Зеленским, али одговор нијесу добили.

Да ће потписати Декларацију Абазовић је обавијестио јавност јуче ујутро. Са украјинским предсједником разговарао је око 14 сати, након чега је услиједило потписивање које је било отворено за медије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

“КАМИОНЏИЈСКА БАЈКА” У ЧИКАГУ: Представа о српској дијаспори, како добити зелену карту и како са пута скренути на ауто-пут!

СНО ВАСОЈЕВИЋА: Тражимо референдум о Резолуцији о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

un

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

Grad_zenica_panorama

ГЕНОЦИДНИ ПОДАЦИ, ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ СРБА У БИХ: У Зеници живјело 24.500 Срба, а сада око 1.000!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

vasilije

БРАНКА ЗЕЧЕВИЋ: Света Ана-Анастасија!

osman

ГОВОРИ СЕ О ЗЛОЧИНИМА, ПА ДА НЕ ЗАБОРАВИМО: Крвави пир Османа Растодера под Чакором!