Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Беране: Српска кућа биће отворена 1. децембра!

Радови на Српској кући у Беранама у завршној су фази, и тај објекат ће званично бити отворен 1. децембра. То је Порталу РТЦГ потврдио предсједник Српског националног вијећа у Црној Гори, Момчило Вуксановић.

Он је казао да ова кућа представља поклон Покрајинске владе Војводине Српском националном вијећу у Црној Гори и српском народу у Црној Гори.

Заправо, Покрајинска влада Војводине је одвојила већи дио средстава, док је преостали дио средстава за изградњу Српске куће у Беранама обезбиједило Српско национално вијеће Црне Горе, казао је Вуксановић.

Српска кућа у Беранама налази се у насељу у близини аутобуске станице, и за те потребе је, заправо, од приватног лица, купљена кућа у изградњи, да би потом била преуређена и препројектована за потребе репрезентативног објекта под називом Српска кућа.

Вуксановић
Момчило Вуксановић

Ово је трећа Српска кућа у Црној Гори. Прије Берана, Српска кућа отворена је најприје у Подгорици, а затим је, како каже предсједник Српског национално вијећа, то вијеће опредијелило средства и отворило Српску кућу у Пљевљима.

Према ранијим најавама, у Српској кући у Беранама требало би да се налази Српска РТВ и низ других организација које се баве очувањем културне баштине српског народа. Када је Покрајинска влада Војводине, на затјев Српског националног вијећа Црне Горе, одвојило 12 милиона динара за куповину објекта у ком ће бити смјештена Српска кућа у Беранама, у медијима у Војводини је најављено да ће Срспска кућа бити мјесто сусрета.

„Мјесто гдје ће се Срби у Беранама састајати, али и мјесто сусрета са другим етничким групама са којима су Срби увијек спремни да сједну за заједнички сто и разговарају, размјењују идеје и траже заједничка рјешења могућих проблема, са циљем да цијело друштво иде напријед“, пренио је тада портал „Војводина уживо“.

За сада се зна да ће отварању Срспке куће у Беранама присуствовати и највећи званичници покрајинске Владе Војводине.

Извор: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НОВИ ПОЧЕТАК ИЗ КАЗАЊА: БРИКС за Јужне Словене, нову Европу и свијет!

ОСТРОШКА ТРАГЕДИЈА, 81 ГОДИНУ ПОСЛИЈЕ: Док је Срба и Бјелопавлића памтиће се јунаштво пуковника Баја Станишића!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Кад су наши душмани нашли заједнички језик, изгубили смо заједничку државу”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!