Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јаков Милатовић: Јелена Боровинић Бојовић предсједник подгоричког парламента!

Носитељка листе “За будућност Подгорице” Јелена Боровинић Бојовић биће предсједница Скупштине општине Главног града, а Демократе и Грађански покрет (ГП) УРА имаће замјенике градоначелника, казао је један од лидера Покрета Европа сад Јаков Милатовић.

Милатовић, који је био носилац листе Европе сад на локалним изборима у Подгорици, рекао је да су се у преговорима о формирању власти договодили да градоначелник буде из Покрета Европа сад, као најјачег конституента будуће градске управе.

Он је оцијенио да су преговорима показали политичку зрелост и одговорност. Милатовић је истакао да су позвали и ГП УРА да партиципира у новој градској управи, показујући ширину и политичку рационалност.

Он је објаснио да је до сада договорено да Покрет Европа сад, као најјачи конституент будуће градске управе, да градоначелника, да ДФ има предсједника Скупштине општине.

– Ја сам срећан да ће то бити Јелена Боровинић Бојовић. Демократе и УРА даће замјенике градоначелника, рекао је Милатовић агенцији МИНА.

Он је казао да су се сложили да нова градска управа мора бити значајније деполитизована. Како је додао, сложили су се и да се акценат мора ставити на транспарентност и да се од првог дана мора кренути у реализацију свих програмских циљева које су предочавали грађанима прије избора.

Милатовић је рекао да Подгорица има приступ буџету већем од 100 милиона евра и, како је оцијенио, није довољно урађено и предстоје дани убрзаног развоја.

Он сматра да би додатно требало префосионализовати одређене функције и да Подгорица на свим мјестима одлучивања добије људе који су апсолутно компетентни за мјеста која покривају.

– Да то не буду као што је то до сада био случај неки партијски чиновници који немају превише ни историјата за то мјесто, нити знања у контексту свог рада, додао је Милатовић.

Милатовић је, говорећи о ситуацији са проглашењем избора у Подгорици и избором судија Уставног суда, казао да се нада да ће посланици бити довољно одговорни да изаберу судије јер је то једини начин на који се може изаћи из велике уставне кризе.

Милатовић је казао да ситуацију са проглашењем резултата избора у Подгорици види као невољност Демократске партије социјалиста (ДПС) да мирно преда власт и као опструкцију мирне транзиције власти.

Према његовим ријечима, жалбе које су пред Уставним судом немају везе са самим резултатима избора у Подгорици и никако не могу утицати на резултате.

Милатовић је додао да су све те жалбе прво биле одбијене од Општинске и Државне изборне комисије, а да су за одбијање гласали и чланови ДПС-а.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

УКОЛИКО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mimicry-butterfly-pieris-brassicae-preview

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

Grad_zenica_panorama

ГЕНОЦИДНИ ПОДАЦИ, ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ СРБА У БИХ: У Зеници живјело 24.500 Срба, а сада око 1.000!

mladić

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

БРАТУНАЦ, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Уз регионални пут Братунац-Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!