Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Срби у свијету: Освештан први православни храм у Еквадору!

Ово је веома велики догађај за Гвајакил и цијели Еквадор, пошто је први пут у овој земљи освештан канонски православни храм – наводи се на сајту Митрополије.

Епископу Кирилу саслуживали архимандрит Рафаил, протојереј ставрофор Данило из Румунске патријаршије, јеромонах Симеон из Српске патријаршије из Меделина, Колумбије и новорукоположени јереј Василије.

Након литургије епископ Кирило је захвалио свима који су учествовали у изградњи овог храма и парохије.

У току литургије епископ Кирило рукоположио је ђакона Василија у чин свештеника, те је миропомазао и седам нових чланова Цркве, које је крстио отац Рафаил.

Након припремања Свете трпезе, у њу су положене мошти петорице Светих мученика: Светог мученика Трифона, Светог мученика Станка, Светог мученика Кандида, Свете мученице Урсуле и Свете мученице Варваре.

Владика Кирило је осветио и потписао пет антиминса.

Дом у којем се налази параклис купљен је средствима додијељеним нашим блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију.

Овом приликом уручено је неколико грамата и захвалница са печатом и потписом епископа Кирила и Епархије, као и са потписом архимандрита Рафаила.

Отац Данило је у име Румунске патријаршије поклонио икону Христа Бога Епископу Кирилу и архимандриту Рафаилу, као и неколико књига о парохијама Румунске патријаршије у двије Америке.

Светој литургији присуствовали су и амбасадор Румуније, почасни конзули Румуније и Србије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!