Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Његошев дан, 13. новембар: Недјеља нерадна!

Законом о државним и другим празницима прописано је да се 13. ог новембра као државни празник празнује Његошев дан, црногорски празник културе. Наведеним законом прописано је да се овај празник празнује један дан и то на дан празника, те је сходно томе поводом Његошевог дана, црногорског празника културе нерадни дан недјеља, 13. новембар, саопштено је из Министарсва рада и социјалног старања.

Подсјећају да је чланом 2 предметног закона прописано да се државни и други празници празнују два дана и то на дан празника и наредног дана, а надаље се у члану 3 прописује да су празнични дани нерадни, те да уколико је празник недјеља, нерадна су два наредна дана и да уколико је други празнични дан недјеља, нерадни је први наредни дан.

Међутим, Законом о државним и другим празницима у члану 3б (“Сл.лист ЦГ” бр. 145/21) прописан је изузетак од претходно наведеног правила који гласи да изузетно од члана 2 и члана 3 ст. 2 и 3 цитираног закона, празник 13. новембар – Његошев дан, црногорски празник културе, празнује се један дан и то на дан празника, те је сходно томе нерадни дан недјеља 13. новембар. Напомињемо да се Министарство рада и социјалног старања служи искључиво законским нормама, те је сходно томе и дато претходно саопштење, а у циљу потпуног информисања јавности и доказа да је претходно саопштење дато исправно, достављамо извод из закона који је усвојен у Скупштини Црне Горе и објављен у Службеном листу, наводи овај ресор.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!