Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Белибор Џомић: Нормално сам ушао у Црну Гору, неки медији воде хајку против мене!

Протојереј ставрофор Велибор Џомић казао је за БОРБУ да није добио никакав правни акт о забрани уласка у Црну Гору и да је нормално прешао гранични прелаз, као и стотинама пута раније и да ће тако и изаћи.

Дошао сам у Црну Гору службено. Мислим да је у питању једна крајње недобронамјерна медијска хајка и стављање мог имена у контекст коме не припадам, казао је он за наш портал.

Отац Велибор тврди да је његов долазак у Црну Гору и боравак ових неколико дана показао да је та медијска кампања базирана на голој неистини.

-Жао ми је што се то тако ради. Жао ми је што постоје спискови људи који су лишени права да уђу у Црну Гору без икаквог образложења и ваљане правне документације и надам се да ће се то временом поправити, подвукао је отац Велибор.

На питање да прокоментарише довођење његовог имена и игумана манастира Дајбабе о. Данила Ишматова у контекст руске агентурне службе за Црну Гору, отац Велибор за БОРБУ каже да никада није имао контакте са било каквим обавјештајним структурама.

Ненормално је да се такве неистине пласирају али је очигледно да поједини друштвени слојеви у Црној Гори, имавши у виду сложеност друштвених прилика и проблема у којима је Црна Гора, покушавају да скрену пажњу јавности на некакве фиктивне и измишљене непријатеље и неку наводну обавјештајну структуру. Недостојно је да свештенослужитеље Цркве укључивати у такав контекст али, нажалост, није то ни први ни последњи пут, подвукао је отац Велибор за БОРБУ.

На питање БОРБЕ је ли то наставак хајке која је покренута на Српску православну цркву од 2020. године, отац Велибор за БОРБУ каже да је та хајка покренута против Цркве много раније, много прије 2020. године, али се у сваком случају може посматрати као дио једне стравичне антицрквене и антисрпске хистерије појединих политичких и „ко зна каквих структура у Црној Гори“.

-Без сумње и ово улази у тај контекст, закључио је отац Велибор своју изјаву за БОРБУ.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!