Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ник Ђељошај се не шали: Запамтиће ме “Плантаже”!

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај саопштио је данас да менаџмент компаније “13. јул – Плантаже” наставља са незаконитим дјеловањем. Он је на свом Фејсбук налогу објавио налаз у којем се, тврди, види како се вршила процјену имовине, како се процјенитељ ограђује од процјене, те наводећи да су процјену урадили на основу “рекла-казала” менаџмента компаније. Поручио је и да ће са свим подацима које посједује упознати Специјално државно тужилаштво.

Ђељошај истиче да је процјену радила фирма која нема референце за процјену вриједности земљишта и непокретности, него је из другог сектора – рачуноводство и ревизија.

Општина Тузи је ангажовала најбоље стручњаке које има Црна Гора, извршила је детаљну анализу у оквиру које се на терену, стручно и квалитетно, утврдила процјена имовине 13. јул – Плантаже на територији Општине Тузи. Извјештај процјене је званично послат и Управи 13. Јул – Плантаже, који могу исти искористити и са њим упознати власнике акција, како би кроз редовну процедуру исправили процјену коју су урадили раније, а која је паушална и од које се и онај који је тад одрадио, опет ограђује, наводи он.

Наглашава да је менаџменту компаније “13. јул – Плантаже” неколико пута указивао, да, ако не буду дјеловали и исправили вриједност државне имовине, “улазе у зону кривичног дјеловања јер умањују, намјерно и свјесно, вриједност државне имовине односно саме компаније, јер 13. јул – Плантаже је компанија свих нас”.

Ђељошај додаје да су сви релевантни доказе који указују на умањење, са намјером, званично послати управи “Плантажа”.

Такође, користећи извјештај о процјени, од које се ограђује и сам процјенитељ, а имати званичан извјештај који смо ми послали и који се разликује у ни мање ни више него скоро 200 милиона евра, је друго кривично дјело које алудира да се вриједност имовине намјерно умањује како би се избјегло плаћање пореза. Обавеза менаџмента је да руководи компанијом, и да исту не обезвриједи, а не да ради супротно интересима саме компаније а имајући у виду да је у питању државна фирма, онда и супротно интересима грађана и државе, саопштио је предсједник Општине Тузи.

Са свим овим подацима ће, додаје, упознати СДТ, како би реаговали и “зауставили криминалну дружину у обезврјеђавању наше компаније”.

Изгледа да су представници претходног менаџменти биле ‘мале маце’ у односу на садашњи менаџмент. Сада када имају све чињенице на столу, они намјерно с предумишљајем, а за нечију корист, обезвређују националну компанију 13. јул – Плантаже за пар 100 милиона евра. Порез општини Тузи, платићете на основу фер процјене, закључио је Ђељошај.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

kruna5

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

broz2

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

moskvaigor

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

spajic-3

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

katnić

ОДЛУКА: Катнић у притвору још два мјесеца!