Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Влада Србије: Познато ко ће бити на чело 12 ресора!

Нова Влада Србије биће формирана до крајанедеље, а Република ексклузивно сазнаје ко ће водити 12 ресора. На списку се налази чак седам нових имена.

Тако ће ресор МУП-а водити Братислав Гашић, који је до сада био на челу БИА. Министарство спољних послова, према споразуму СПС и СНС водиће Ивица Дачић. Подсјећамо, Дачић је ову функцију обављао и од 2014. до 2020. године.

Ресор инфраструктуре припашће Горану Весићу, који је претходних година био замјеник градоначелника Београда. Досадашњи градоначелник Новог Сада Милош Вучевић биће министар војске. Министарство локалне самоуправе водиће Александар Мартиновић. Ирена Вујовић, која је у претходној влади водила ресор екологије, у будућој ће бити на челу министарства за рад.

Раде Баста, досадашњи директор Београдских електрана, преузеће ресор привреде. Томислав Момировић ће се из Министарства грађевинарства пребацити начело Министарства трговине. Бранко Ружић, досадашњи Министар просвјете задржаће се и убудуће на тој функцији. Министарство за село водиће Милан Кркобабић из ПУПС-а.

Сектор за европске интеграције водиће Милан Антонијевић, тренутни директор Фондације за отворено друштво Србије. Марко Благојевић водиће ресор јавних улагања. Нова Влада Србије имаће, иначе, 25 ресора, пошто је Скупштина Србије усвојила измене и допуне Закона о министарствима.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!