Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Нова српска демократија: Црни министре Војиновићу, смјењујеш Србе да удовољиш ДПС- у и СДП-у!

‘-Потпуно невјероватно звучи вијест да је министар просвете из редова СНП-а, Миомир Војиновић, смијенио директоре Директората за предшколско и основно образовање Славицу Илинчић и директорау Директората за средњошколско образовање, Марију Лалатовић, иначе носиоце борбе против политике етничког чишћења Срба из образовних институција, коју су годинама спроводили ДПС и СД, наводи се у саопштењу Нове српске демократије

До њиховог ангажмана у министарству под вођством Весне Братић, ниједан директор или директорица вртића, основне или средње школе у Црној Гори, није био српске националности, наводе они.

Пажљиво водећи рачуна о стручности и равномјерној заступљености, црногорске школе и вртићи су током њиховог мандата добили руководства која одражавају сво богатство црногорских различитости, наводе из Нове српске демократије.

Зна ли министар Војиновић да је Влада чији је члан, а која је подржавала ДПС – пала, па самим тим може да престане да угађа најекстремнијим антисрпским кадровима СД-а и ДПС-а, којима је указивао повјерење свих ових міесеци? Зна ли министар Војиновић да је Марија Лалатовић једна од отпуштених професора из времена борбе за очување српског језика!? Нова српска демократија изражава пуну подршку госпођама Илинчић и Лалатовић, као и дивљење за све што су урадиле за образовни систем Црне Горе, а министра Војиновића, кандидата за градоначелника општине Бијело Поље, пита „су чим ћеш пред Милоша…“, тачније, пред грађане тога града, црни министре…, закључују у Новој.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!