Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Дритан завапио: Бајдене спашавај или нас окупираше Руси!

Новинар The Pavlovic Today упитала је Дритана Абазовића како би амерички предсједник Бајден могао помоћи Црној Гори на “њеном путу ка демократији”.

Бајденова улога је кључна. Моја порука за Бајдена је једноставна. Предсједник Бајден би требало да користи извршне наредбе да санкционише људе који су умијешани у корупцију на високом нивоу на Западном Балкану. То је најбољи и најједноставнији начин да предсједник Бајден спаси Западни Балкан. Ако регион крене у правцу национализма и сукоба, ми ћемо постати лака мета страног утицаја. Било да се ради о руском или кинеском утицају, ако Бајден мисли да тај страни утицај треба спријечити, мора да санкционише људе. То би било довољно да се зауставе политички актери који Црну Гору и регион воде тим путем, рекао је Дритан.

Он је рекао да би волио да Бајден званично посјети Црну Гору и Западни Балкан.

-Одушевљен сам што је предсједник Бајден Западни Балкан учинио својим приоритетом. Габријел Ескобар је прилично активан у региону, а амбасадори који су дошли у регион су квалитетни амбасадори са искуством, који заиста разумију регион.

Абазовић је истакао да је Црна Гора отворена за америчке инвеститоре и да би поздравила ако би америчка компанија направила терминал за течни природни гас у Бару који би потенцијално могао да еволуира у гасну електрану.

Имали смо прије неки дан састанак у Вашингтону о томе и позив да у суботу након Генералне скупштине УН одемо у Хјустон да посјетимо велики терминал компаније која би то исто могла да уради у Црној Гори. Отворени смо за идеју да америчке компаније уђу у регион са великим енергетским пројектом. То би осигурало диверзификацију енергије и било би геополитички релевантно.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!