Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Патријарх Порфирије: Отказивање Европрајда оправдано!

Патријарх српски Порфирије поручио је у специјалној изјави да је отказивање Европрајда исправна одлука. Порфирије каже да је не само у Србији, већ свуда гдје живи српски народ, велике полемике, подјеле, контоверзе и сукобе донијела најава да ће у Београду бити одржан Европрајд.

Ова тема је нама вјештачки наметнута и потпуно је супротна систему вриједности нашег народа, а исто тако и наше браће и сестара других вјера и нација са којима живимо. О томе су ми непосредно посвједочили представници традиционалних цркава и вјерских заједница – рекао је патријарх.

Указао је да отказивање те манфиестације сматра исправним.

У душу нас православих хришћана је усађено учење цркве изражено већ на почетним странама Библије гдје је записано да је Бог створио човјека као два пола, као мушко и женско, што значи да су брак и породица од постања свијета и до дана и до краја свијета дефинисани као заједница љубави мушкарца и жене са њиховом дјецом – рекао је патријарх.

Истиче да “у потпуности разумијемо суштински оправдану велику забринутост нашег народа који је у грубом промовисању и наметању политика и идеологија које имају за циљ да поруше стубове на којима се вијековима гради наш идентитет, да све постане крхко, релативно и флуидно, осјетио дубинско и систематско угрожавање свих темељних вриједности којима је вјековима одан, а посебно светиње брака и породице”.

Из ових разлога смо више пута у непосредном разговору с највишим представницима државе изнијели разлоге због којих сматрамо да је нужно и оправдано отказивање Европрајда. У исто вријеме подсјећам да црква Христова поштује богом даровану слободу сваког људског бића и зато је црква против сваког облика насиља, јавног жигосања и прогона било кога. Зло се не лијечи и не побјеђује насиље, него се на тај начин само умножава – поручио је патријарх.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛОШ КОВИЋ: Историја се понавља, дуга историја геноцида над Србима – Срби морају знати шта их је снашло у 20 – том вијеку!

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

СА ТРИБИНЕ О “СРБИМА И РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ”: Резолуција о Сребреници је опасна за Србе, дјеца ће учити да смо починили геноцид!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!