Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јубилеји: Манастир Морача – 770 година од оснивања!

Митрополија црногорско-приморска и Управа манастира Морача 3. и 4. септембра организују прославу јубилеја – 770 година од оснивања манастира Морача (1252-2022).

Тим поводом у суботу, 3. септембра, биће уприличена Свечана духовна академија у Дому културе у Колашину, са почетком у 19 часова.

Сабрање ће благословити Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије, а празничну бесједу ће произнети академик Миро Вуксановић. У програму ће учествовати хор „Свети апостол и јеванђелист Марко“ из Подгорице, КУД “Мијат Машковић” из Колашина, гуслар Ђорђије Копривица и полазници школе вјеронауке из Колашина.

У недјељу, 4. септембра у 9 часова, Свету архијерејску литургију у древној немањићкој светињи служиће са свештенством Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ДУЧИЋЕВ ДАН” У НОВОМ САДУ И ДАНИ ИНДИЈСКЕ КУЛТУРЕ У БЕОГРАДУ: Изложба др Татјане Бурзановић из Подгорице – на путу Јована Дучића и Рабиндраната Тагореа!

ЦЕТИЊСКА БОГОСЛОВИЈА: Стигла књига из 1892. године и обновљена ђачка дружина “Владика Његош”!

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!