Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Небојша Медојевић: Билчик, ради свој посао!

Извјестилац Европског парламента за Црну Гору Владимир Билчик не познаје довољно политику проширења Европске уније, оцијенио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Као представник ванпарламентарне странке у Словачкој, вјероватно није до краја у току са процедурама преговора са ЕУ и са критеријумима које земља кандидат мора испунити да би постала пуноправан члан. Општи критеријуми за чланство подразумијевају да се Влада формира на фер и демократским изборима, а уобичајна пристојност и поштовање суверенитета државе, налажу Билчику да се не мијеша у унутрашња политичка питања Црне Горе, поручио је Медојевић.

Он наводи да као неко ко је интензивно проучавао транзицију његове државе Словачке 90-их година, подсјећа да је ЕУ подржавала и једну од најкорумпиранијих влада у Европи, коју је водио гдин Мечијар.

Мечијар је био икона корупције у приватизацији бивших комунистичких држава, познат по званичном списку од 500 својих пријатеља и пословних партера, који могу учествовати у пљачкању државне имовине на корумпираним тендерима и другим процедурама. Чак и Мечијарова Влада Словачке имала је подршку ЕУ, а како онда ЕУ не би подржала Владу Црне Горе коју би водио ДФ која ће покренути радикалне реформе и масовне кампање против корупције и мафије коју у ЦГ оличава Билчиков и Лајчаков (а посебно Липкин) фаворит Ђукановић, додаје Медојевић.

Он додаје да ће посебно обратити пажњу приликом истраге о везама црногорске мафије са ликвидацијом истраживачког новинара Јана Куцијака, и његове вјеренице, за шта постоје одређене индиције.

акле, драги Билчик, свако свој посао, поручио је Медојевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

УКОЛИКО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Grad_zenica_panorama

ГЕНОЦИДНИ ПОДАЦИ, ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ СРБА У БИХ: У Зеници живјело 24.500 Срба, а сада око 1.000!

un

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

vasilije

БРАНКА ЗЕЧЕВИЋ: Света Ана-Анастасија!

osman

ГОВОРИ СЕ О ЗЛОЧИНИМА, ПА ДА НЕ ЗАБОРАВИМО: Крвави пир Османа Растодера под Чакором!