Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УН: Русија тражи хитну сједницу због нуклеарке у Запорожју!

Русија је затражила да се сјутра одржи сједница Савјета безбједности УН-а у вези са украјинским нападима на нуклеарну електрану у Запорожју, изјавио је извор из руске мисије у УН-у.

-Русија је затражила одржавање брифинга Савјета безбједности УН-а 11. августа, у вези са најновијим украјинским нападима на нуклеарну електрану у Запорожју и њиховим потенцијалним катастрофалним посљедицама, рекао је извор.

Према подацима до којих је дошао дописник агенције ТАСС, Русија је затражила да сједници присуствује генерални директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси, који саставља извјештај о том питању.

Нуклеарна електрана Запорожје, највећа у Европи, и њена околина гранатирани су у више наврата, а Русија и Украјина размјењују оптужбе за нападе.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!