Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јуриш неопартизана из “Вијести”, “Побједе”, “ЦДМ”а: Пуцате, а рат одавно завршен или братска небратска хајка на четнике и цркву!

Пише: Иван Милошевић

Јуче “Побједа”, данас “Вијести” и “ЦДМ”. Кажу – нон пасаран, ђаво ће проћи, али четници неће! Тема – скуп у Горњем Заостру, говор владике Методија и тамошњи народни сабор на којем су се, по њима, пјевале скандалозне пјесме и најгора међу њима “Ђуришићу, млад мајоре”! Од Павла Ђуришића им се диже коса на глави, дупе им се охлади за 30 степени и смрзне у њему све оно што су појели претходних десетак дана! Вјероватно због тога бауљају по страницама поменутих медија разни неопартизани, комунисти свих боја и узраста и наричу над својом судбином и куну четнике, старе и нове, као да им је тада лакше и као да им тада прораде цријева, па истоваре испод себе оно што се не једе и што не смрди нити мирише, али заудара на Мошине и Брозове јаме, вртаче и шкрапе, а да не говоримо о усташким логорима за одрасле и дјецу и осталу српску чељад! 

Допало јутрос “Вијестима” да за коментар скупа на којем су се пјевале четничке пјесме у Заостру питају и хрватског историчара. То је као да Павелића питате о Јасеновцу! По њему то је била реуматска бања, али зато су четници гдје су стигли правили разне Јасеновце, Градишке и остала стратишта. Ко и како уређује ове “Вијести” да ми је знати, да ли им ти задаци долазе од нових власника из Србије или то раде на своју руку, онако под руку са Брозом и Кардељом, Кочом и Савом и осталим доказаним злочинцима из редова партизана!

Просто је невјероватно да у “Вијестима”, “Побједи” и осталим ДПС билтенима, нема никога барем просјечно образованог уредника да подсјети своје главешине и напаљене новинре да је Берлински зид пао прије три деценије, да је у многим земљама бившег Варшавског уговора забрањена употреба петокраке и величање комуниста и рекламирање комунистичке идологије! Ало, момци, уредници и остале бекрије, читајте нешто мимо сабраних Титових дјела са бувљака у Тузима, прелистајте пјесмарице мимо партизанских љубичица и погледајте нешто мимо онога што је снимио Вељко Булајић! 

Оптужују и опањкавају владике и обичне људе што су прије неки дан били у Горњем Заостру. А били су тамо да се подсјете комунистичког злочина у Словенији над десетином хиљада црногорских четника и обичног народа, које су партизани побили без суда и правице и закопали или гурнули у словеначке јаме да им се гроб не зна и да се њихова имена избришу из сјећања њихових потомака. Не сметају ововременим неопартизанима из медија и комунистичких странака наредбе из партизанског штаба да се по ко зна који пут током 1944. године бомбардују Подгорица и Никшић, не сметају им Ђиласове и остале наредбе да се са народом који није са њима сурово разрачунава, а да се четници ликвидирају гдје год их ко види! Не сметају им ни пасја и остала гробља, вртаче по Крнову, Бјелопавлићима и осталим црногорским крајевима, гдје су комунисти сатрли све оне који нијесу били за пролетеријат и бољшевички Стаљинов систем! Ништа им то не смета и ћуте о томе као да су без језика остали, али галаме и оловке шиље на скуп у Заостру и не могу да опросте дан четничких пјесама и сјећања на побијене краљеве војнике! Када им се помене да ће се можда у том селу подићи споменик Павлу Ђуришићу, скачу на све ноге и руке, чупају косу и само што не зову НАТО авионе да надлете Заостро, заплаше и јазавце, и осујете ту паклену намјеру своје браће и сабраће по вјери и роду, народу, језику и обичајима. Све код неопартизана може да прође и да се промијени и да од њих бивших гоља пролетаријата постану стотиномилионери, али браћа четници не могу проћи, треба их још једном утући и још једном треба обићи све јаме по Словенији и Црној Гори и додатно их затрпати да случајно која кост не побјегне, да се случајно која лобања не опоје и да се случајно која истина о злочиначком комунистичком науму и неуму негдје случајно не објави и пројави!

Докле, браћо и небраћо, докле пуцате и по мртвим четницима, докле укопавате ионако предубоко ујамљене кости краљевих војника, докле су вам сви остали браћа, осим рођене браће? Докле, неопартизани и остали партизани мислите да ратујете и водите ратове против четника и будите се из комунистичког дремежа само кад вам неко помене Дражу или отпјева “Ђуришићу, млад мајоре”? О којем помирењу говорите када не дате да се о помирењу ни зуцне и све што је на том трагу одмах затрпавате медијским натписима и набуђеним сликама које, вама, њежним грађанистима и сљедбеницима крвавих комуниста, леде крв у жилама? Докле, браћо да трпимо ваше небратске ставове и неопартизанске пријетње и додатно затрпавање одавно затрпаних јама? 

Пуцате, а рат је одавно завршен – да парафразирам наслов једне књиге! Ваљало би да је прочитате, ваљда нешто научите, јер ово до сада што пишете о четницима није ни за први основне!

ПС. Слажем се да је и у Заостру било нечега што не би требало бити. Са пјесме и народног сабора причу о Дражи и Павлу треба премјестити у научне кабинете и округле столове! Али, шта ћемо, скоро 80 година комунизма и на поштоваоце војника ЈВуО оставило је трага, па се и они понекад понашају по Булајевићевом филмском античетничком штосу! Ипак, то не може да сакрије величину комунистичког злочина и насгавка грађанског рата који у Црној Гори улази у девету деценију. Да није мало много ратовања, братска небраћо! Одложите пушке и своје медије у шошке, па да разговарамо. Ваљда тако постанемо бољи људи, јер гори него што смо данас не можемо бити!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗАШТО ЈЕ КРИВ НЕМАЊА НЕДОВИЋ: Српству се не прашта!

ПОЗНИ ДПС РАДОВИ И ИЗВОЂАЧИ: Године почињу 30. августа!

КОНТРАДЕФАНЗИВА ОФАНЗИВЕ (“ВИЈЕСТИ”): Пописни Срби и Ерин Броковић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vijesti

КОНТРАДЕФАНЗИВА ОФАНЗИВЕ (“ВИЈЕСТИ”): Пописни Срби и Ерин Броковић!

deklaracija

СУДБОНОСНИ ПОГРЕШАН СРПСКИ ПОТЕЗ: У Загребу усвојена Декларација о уједињењу Јужних Словена!

nik

КО НАС И ГДЈЕ ТО ВОДИ: Ник Ђељошај у име Црне Горе у Вашингтону потписује Меморандум о разумијевању са Америком!

srpskohrvatski-partizani-ulaze-u-beograd-oktobra-1944-1944-unknown-40-partizani-ulaze-u-beograd-P2CNHH

КОМУНИСТИЧКА ОКУПАЦИЈА И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Београд није ослобођен 20. октобра 1944. године!

Rajko-Perovic

СЈАЈНО, ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, РАЈКО ПЕРОВИЋ: Они неће са нама, а због тога што су такви какви су, ДПС неће са њима!