Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Москва: Патријарх Кирил одликовао Бранка Влаховића, дописника “Новости”!

Руски патријарх Кирил одликовао је Бранка Влаховића, дугогодишњег дописника „Новости“ из Москве, високим орденом Серафима Саровског. Влаховићу је орден додељен за допринос развоју односа Руске и Српске православне цркве, поводом његовог 70. рођендана.Орден му је у Подворју СПЦ у Москви, у Храму Петра и Павла, уручио нови председник Одељења за спољне црквене везе, митрополит Волоколамски Антоније.

Митрополит Антоније говорио је о дугогодишњим везама руског и српског народа и захвалио се што је у овом тешком међународном тренутку СПЦ показала принципијелност и поштовање црквених канона. Он је истакао да ће Руска православна црква увек бити заједно са Србима и штитиће њихове интересе.
Влаховић се захвалио руском патријарху и његовим сарадницима на на високом одликовању.

Радује ме што и у овим тешким временима Срби показују братску љубав према Русији и знају да цене вековно пријатељство два братска народа. Срби који раде и живе у Русији осећају се као код куће јер се Руси према њима односе као према братском народу, рекао је Бранко Влаховић.

Свечаности у Подворју СПЦ у Москви присуствовали су и амбасадор Србије Момчило Бабић са сарадницима, амбасадор БиХ Жељко Самарџија, представници Московске патријаршије, руског парламента и државних органа, политичари који су осведочени пријатељи српског народа.

Нови председник Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије похвалио је нашег владику Антонија Моравичког, викара патријарха српског и старешину Подворја СПЦ у Москви, који окупља у свом храму не само Србе већ и Русе и у пракси показује како треба неговати братске односе међу блиским народима.

Извор. Спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

ДАНАС ЈЕ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ЧУДОТВОРАЦ

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

братунац08

ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА-СРЕБРЕНИЦА: Срби да схвате са киме живе, српски душмани Србима товаре своје злочине!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!

jovan eraković

АФОРИЗАМ ДАНА, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “По свијету се вуцало, па када се офуцало…”!